TDF Gençlik bu sefer de Dadaş’a Kardaş oldu

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek Erzurum İli Şenkaya İlçesi Paşalı İsrafil Çetin Ortaokulu’na kışlık kıyafet ve eğitim gereçleri yardımı organizasyonu gerçekleştirdi.

TDF Gençlik bu sefer de Dadaş’a Kardaş oldu
TDF Gençlik bu sefer de Dadaş’a Kardaş oldu Admin
Advert

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek Erzurum İli Şenkaya İlçesi Paşalı İsrafil Çetin Ortaokulu’na kışlık kıyafet ve eğitim gereçleri yardımı organizasyonu gerçekleştirdi. Trabzon Çaykaralılar Derneği’yle birlikte düzenlenen organizasyon “HAYDEN DADAŞ’A KARDAŞ OLALIM” sloganıyla tertip edildi ve iki aşamalı olarak gerçekleştirildi.

İki aşamalı proje

Projenin 1. Aşamasında yardımsever Trabzon sevdalıları ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla Paşalı İsrafil Çetin Ortaokulunda Eğitim Gören 180 öğrenci için kışlık kıyafet (bot, mont, kazak, pantolon) yardımı sağlanarak Aralık ayı içerisinde okula ulaştırıldı.

Projenin 2. Aşamasında okulda öğrencilerin faydalanabileceği sınırlı sayıda kitap olması ve kütüphanelerinin olmamasından dolayı Ekim ayı içerisinde sosyal paylaşım siteleri vasıtasıyla “ BİR KÜTÜPHANE BİN HAPİSHANE KAPATIR” sözünden yola çıkılıp kitap toplama kampanyası başlatıldı. Yaklaşık iki aylık süreçte toplanan dört koli kitap karneler dağıtılmadan bir gün önce okula ulaştırılarak öğrencilere karne hediyesi oldu.

TDF Gençlik Kollarının Erzurum Paşalı İsrafil Çetin Ortaokulu Yardım Kampanyası Komisyon Başkanı Ali Faik Şeker, Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları’nın okul yardımı sosyal sorumluluk projeleri hakkında yaptığı açıklamada; “Biz bu projelere içimizden, yani TDF Gençlik Kolları’ndan çıkan Mustafa Alp Girayhan kardeşimizin Van Çatak Kayaboğazı ortaokulunda öğretmenliğe atanmasıyla başladık. Okulundaki ilk kış döneminde öğrencilerinin imkânsızlıklarını bize bildirmesiyle sosyal yardımlaşma projelerine başlamış olduk ve kısa sürede öğrencilerin kışın daha iyi şartlarda eğitim görmesi için toplanan yardımları okula ulaştırdık. Yine geçtiğimiz sene Trabzonlu bir öğretmen kardeşimiz Mustafa Şafak Ağrı’ya öğretmen atanmasıyla bizlere ulaştı ve bizler yardımsever hemşerilerimizin katkısıyla kısa sürede ihtiyaç kalemlerini toplayarak Ağrı’daki kardeşlerimizi de sevindirdik.

Üç yılda üçüncü kez...

Bu yıl yardım talebi Erzurum’dan geldi. Bu yıl Erzurum Şenkaya Paşalı İsrafil Çetin Ortaokulu’na öğretmen olarak atanan Trabzonlu öğretmenimiz Kevser Şeker, okulundaki öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlayacak kitaplarının, kütüphanelerinin olmadığını, kendilerine kitap yardımında bulunulması isteğini sosyal paylaşım sitesinden duyurdu. Kevser öğretmenin bu talebini görünce TDF Gençlik Kolları ve Trabzon Çaykaralılar Derneği ortaklaşa bu talebi karşılama kararı aldık. Akabinde Kevser öğretmenle yaptığımız telefon görüşmeleri neticesinde öğrencilerin çetin kış şartlarında imkânsızlıklar içinde okula gidip geldiklerini söylemesi üzerine projede önceliği kış bastırmadan öğrencilerimizin kışlık kıyafetlerini karşılamaya verdik. Kısa sürede hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla kıyafetleri ulaştırdık. Hemen ardından kitaplarımızı toparlayıp okulumuza okullar yarı tatile girmeden ulaştırdık. Okulumuzda görev yapan Trabzonlu ve Trabzonsporlu hocalarımıza da isimlerinin yazılı olduğu Trabzonspor formalarını hediye ettik.

Üç yılda yaptığımız üç yardım projesinin ortak noktasına dikkat çekmek gerekirse doğu illerine atanan üç Trabzonlu öğretmenimiz ve gittikleri ilk yılda okullarının ve öğrencilerinin sorunlarını kendilerine sorun edinip onlar için öğretmenlikten daha fazlasını yapmak istemeleridir. Dün, bugün olduğu gibi yarın da TDF Gençlik Kolları olarak hem Trabzonlu Öğretmenlerimizin hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerinin yanında olacağız. TDF Gençlik Kolları sadece Trabzon ve Trabzonsporlularla sınırlı kalmayıp, sınırlarını yardıma ihtiyacı olduğunu hissettiği her mesafeye ulaşabilmek olarak çizmiştir. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri bunun göstergesi olmuştur.”

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Ali Faik Şeker Mustafa Alp Girayhan Mustafa Şafak Kevser Şeker İsrafil Çetin Ortaokulu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg