TDF’den Yattara geçti…

Trabzonspor eski futbolcusu İbrahima Yattara ile Haberula editörü Emre Vural, Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları’nın misafiri oldular.

TDF’den Yattara geçti…
TDF’den Yattara geçti… Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!


TDF Üst Yönetimi’nin de ilgi gösterdiği toplantı gençlerin yoğun katılımıyla son derece sıcak ve samimi bir sohbet ortamında gerçekleşti. Gençler zaman zaman da misafirleri zorlu sorularıyla terlettiler.

Yattara, sorulan sorular üzerine önemli açıklamalar yaptı. Sözlerine “iyi ki Trabzonspor beni bırakmadı” diye başlayan sevilen futbolcu, “çok fazla futbolcu transfer ediliyor. Bu da uyum sorununu beraberinde getiriyor. Hâlbuki az ama isabetli transfer yapılmalı, hangi mevkiide ihtiyaç varsa tespit edilip ona göre oyuncu alınmalı” dedi.

Constant alınırken bana sorsalardı…

“Kardeşin neden Trabzonspor’a gelmedi?” sorusuna “Eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile aramız çok iyiydi, birbirimizi severiz. Kendisine bunu teklif olarak ilettim, bana ‘Tamam, Burak (Gürdal) seni arayacak’ dedi. Bir süre sonra Burak Gürdal ile görüştüğümüzde kendisi bana transferi kapattıklarını söyledi. Fakat ondan sonra başka transferler de yaptılar. Özellikle Constant’ı alırken bana danışılmamasına çok üzüldüm. Gineli bir futbolcu transferi söz konusu olduğunda benim fikrimin alınmaması normal midir? Bana sorsalardı asla alınmamasını söylerdim, çünkü Constant hiçbir açıdan Trabzonspor’da oynayacak özelliklere sahip bir futbolcu değildi.”  diye cevap verdi.

-Futbolu erken bırakmak zorunda kaldım, çünkü sakat sakat çok maçlara çıktım. Ameliyat olmam gerekirken, takım zor durumda olduğu için oynadım. Sonradan ameliyat oldum ama tam olarak düzelemedim.

Anorthosis maçı ve kırmızı kart

-Anorthosis maçında gördüğüm kırmızı kartın nelere mal olduğunu tabii ki çok iyi biliyorum. Fakat rakip futbolcu bana çok çirkin hareketlerde bulundu, beni aşırı derecede tahrik etti. Siz bunları görmediniz. Hakem de görmedi. Sinirlerime hâkim olamayınca o hareketi yaptım, siz ve hakem sadece onu gördünüz.

-Trabzon’da hiçbir zaman sıkılmadım, orada çok mutlu oldum. Ben Afrika’da doğdum, Trabzon bana Cennet gibi geldi. Beni İstanbul’un üç kulübü de istedi. Hâttâ Real Madrid, Paris Saint Germain, Roma gibi takımlar da transfer etmek istediler. Fakat ben gitmedim, iyi ki de gitmedim.

Fenerbahçe maçları bambaşkaydı

“Trabzonspor’da oynarken en çok hangi takıma gol atmak istiyordun?” sorusuna ise “Bunu herkes biliyor zaten” cevabını vererek salonda bulunanları kahkahaya boğan sözlerine ayrıntılarla devam etti ve “Fenerbahçe maçları bütün takım için çok önemliydi. Bir hafta önceden hepimiz konsantre olurduk, hiçbirimiz dışarı bile çıkmazdık. Ben de her Fenerbahçe maçında gol atmaya çalışırdım” dedi.

Trabzonspor’da oynadığı dönemlerde en rahat çalıştığı teknik direktörün Şenol Güneş, halen oynayan futbolcuları içinde en beğendiği futbolcunun da Mehmet Ekici olduğunu belirten Yattara, yakında katılacağı Survivor hakkında da bilgi verdi. “Acun aslında bana geçen sene teklif etti, kabul etmedim. Bu sene yine teklif edince Belçika’da boş boş oturacağıma katılmaya karar verdim. Kendisine orada bordo-mavi forma giymeme izin vermesini şart koştum. Yoksa gitmeyecektim. Zor oldu ama kabul etti. Dizlerim izin verirse orada şampiyon da olacağım”

Yattara erken ayrılmak zorunda olduğu için TDF Gençlik Kolları’nın hediye olarak yaptırdığı ve üzerinde “You will never walk alone” yazan t-shirt kendisine hediye edildi. Ayrıca yine TDF Gençlik Kolları’nın Yattara adına diktiği fidanların belgesi de yine gecenin sonunda kendisine teslim edildi. TDF Gençlik Kolları Başkanı Ali Cihan Akgül’ün şahsında bütün Gençlik Kolları yönetici ve üyeleriyle üst yönetim mensupları, yakında katılacağı Survivor’da kendisine başarılar dilediler.

Kulübe üye olun ama kendi paranızla..

Yattara ayrıldıktan sonra sohbet devam etti. Haberula editörü Emre Vural, gençlere Trabzonspor’a mutlaka üye olmalarını, ancak bunu kendi iradeleri ve kendi paralarıyla yapmaları gerektiğini söyledi. “Üyelik bedeli bazılarımıza pahalı gelebilir. Ancak cafelere haftada beş gün gideceğinize üç gün gidin, Trabzonspor’da söz sahibi olma hakkını elde edin. Başka biri sizi üye yaparsa ileride bunun ciddi sıkıntılarını çekersiniz. Trabzonspor’un kalıcı olarak İstanbul’a gelme fikrini doğru bulmuyorum. Yılda bir ya da iki Avrupa Kupası maçı İstanbul’da oynanabilir, hem İstanbul’daki taraftarla hasret giderilmiş hem de gelir elde edilmiş olur” dedi.

 

Trabzonspor İbrahima Yattara Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg