Şoför tâli kusurlu sayıldı

Trabzon'un Çaykara İlçesi Koldere Mahallesi'nde bisiklet kullanan iki çocuğuna çarpan ve birinin ölümüne diğerinin yaralanmasına neden olan 08 DD 151 plakalı aracın şoförü Seçkin D., hakkında TCK 85/2 maddesine göre 3 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi.

Şoför tâli kusurlu sayıldı
Şoför tâli kusurlu sayıldı Admin
Advert

Trabzon'un Çaykara İlçesi Koldere Mahallesi'nde bisiklet kullanan iki çocuğuna çarpan ve birinin ölümüne diğerinin yaralanmasına neden olan 08 DD 151 plakalı aracın şoförü Seçkin D., hakkında TCK 85/2 maddesine göre 3 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi. Bisiklet kullanan çocuklardan hayatını kaybeden İlker Baygın’ın kusursuz olduğu, Mehmet Kalma’nın kusurlu olduğunu belirleyen trafik bilirkişisi araç sürücüsünün ise tali kusurlu olduğu tespit etti.

BİSİKLETLE GEZİNTİYE ÇIKTILAR

Trabzon'un Çaykara İlçesi Koldere Mahallesi'nde 23 Mayıs 2015 tarihinde hafta sonu tatili nedeniyle arkadaşlarıyla birlikte bisiklet binen 14 yaşındaki İlker Baygın çok sevdiği bisikleti üzerinde yaşama veda etti. Çaykara - Uzungöl yolu üzerinde meydana gelen kazada, hafta sonu tatili nedeniyle İlker Baygın, Mehmet Kalma, Hüseyin Şeker ve Samet Katı adlı arkadaşlar bisiklet binip gezmek için buluştu. Ana cadde üzerinde gezintiye çıkan 4 arkadaşın arasına Uzungül'den Çaykara istikametine seyir halinde olan 08 DD 151 plakalı araç girerek, İlker Baygın ve Mehmet Kalma'ya çarptı.

SAVCI SORUŞTURMAYI TAMAMLADI

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi oldukları öğrenilen İlker Baygın olay yerinde hayatını kaybederken, arkadaşı Mehmet Kalma ise Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Osman Coşkun, hazırladığı iddianameyi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Bilirkişi raporunun da yer aldığı iddianameye, olayı gören 4 tanığının ifadesi girdi. Tanıklara göre bisiklet kullanan çocuklardan Mehmet Kalma’nın bisikletle sendelediği, daha sonra aracın önce Mehmet Kalma’ya ardından da İlker Baygın’a çarptığını belirtti. İlker Baygın’ın anne ve babası Aygül ve İzzet Baygın ile Mehmet Kalma’nın anne ve babası Fatih ve Özlem Kalma bilirkişi raporuna göre kural ihlali yaptığı ileri sürülen sürücüden şikayetçi oldu.

Kaynak: günebakış - Enis YILDIRIM

Çaykara Bisiklet Kazası
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg