Saksı Seçimi de En Az Diğer Dekoratif Ürünler Kadar Önemlidir

Dekoratif saksı çeşitleri, bitkinin ihtiyacına göre tabanda delikli veya deliksiz olarak yapılmaktadır. Üretim aşamasında toprak, beton veya seramik saksı modelleri gerektiğinde delinirken bazılarında gerektiğinde daha sonra delik açmak için uygun plastikten üretilirler.

Saksı Seçimi de En Az Diğer Dekoratif Ürünler Kadar Önemlidir
Saksı Seçimi de En Az Diğer Dekoratif Ürünler Kadar Önemlidir Yonetici
Advert

Dekoratif saksı çeşitleri, bitkinin ihtiyacına göre tabanda delikli veya deliksiz olarak yapılmaktadır. Üretim aşamasında toprak, beton veya seramik saksı modelleri gerektiğinde delinirken bazılarında gerektiğinde daha sonra delik açmak için uygun plastikten üretilirler. Her şeyden önce, iç mekân ve bitkilerinin canlılığı, doğal yaşam koşullarının en iyi şekilde taklit edilmesine bağlıdır. Örneğin; Evde yağmur ormanlarında canlı bitki yetiştirmek istiyorsanız toprağın ve havanın gerekli nemi sağlaması gerekir. Buna karşılık, doğal yaşam alanları çöller gibi kurak ortamlar olan insanlar daha kuru havaya ve daha az sulamaya ihtiyaç duyarlar.

Tüm türler için geçerli olan basit bir sulama ve çevre formülü yoktur. Her türün kendine özgü ihtiyaçları vardır ve bu ihtiyaçlar karşılandığı sürece yaşamaya devam edebilir. Belirtildiği gibi, bazı türlerin kökleri daha fazla suya ihtiyaç duyarken, diğerleri daha az su ile daha mutludur. Su seven türler için deliksiz darbuka saksıları tercih edilerek kontrollü sulama yapılabilir. Başka bir deyişle, verilen su miktarı toprak yüzeyinin yanı sıra taban da dikkate alınarak sağlanmalıdır. Bu saksı modellerinde delik yoktur, toprağı tamamen suyla doldurur ve su israfını önler.

Bitki Çeşidine Göre Saksı Seçmenin Önemi

Doğal yaşam alanı bataklık olan türler bu tür ürünlerde yaşayabilir çünkü asmalar daha fazla suya ihtiyaç duyar. Bu modellerde ise tabanlarında, fazla suyu bu deliklerden dışarı atan, bitki köklerinin suda uzun süre kalmasını engelleyen ve kök çürümesini önleyen delikler bulunur. Kök çürümesine yatkın türler, bilinerek saksı alınmalıdır. Ayrıca delikli modellerin altına uygun büyüklükte saksı tabanlıkları satın alarak dökülmeleri önleyebilir, evden uzakta olduğunuz gün çiçeklerinizi dikerken saksılarda tabakta biraz su bırakarak kurumasını önleyebilirsiniz.

Son teknoloji ürünlerinden olan akıllı saksılar aynı zamanda bitkilerin ihtiyaç duyduğu su miktarını da belirler ve size rahatlık sağlar. https://www.madamecoco.com/dekoratif-saksilar/ online sitesinden saksı çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg