Zeynep’i kurtarma seferberliği

Üzerine sıcak çay dökülen çocuk için seferber oldular.

Zeynep’i kurtarma seferberliği
Zeynep’i kurtarma seferberliği Admin
Advert

Rize'de üzerine sıcak su dökülmesi sonucu yanan Zeynep Akbayrak, kar dolayısıyla yolu kapanan köyde yaklaşık 15 saat süren çalışmanın ardından sağlık ekipleri tarafından evinden alınarak, kar paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

Kalkandere ilçesine bağlı Dülgerli köyünde yaşayan 14 yaşındaki Zeynep Akbayrak, annesinin çay doldurduğu esnada bacaklarına çay dökülmesi sonucu yandı. Akbayrak'ın yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 ekiplerinden yardım istedi. Rize Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, hastaya ulaşmak için Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) görevlendirdi. Köy merkezine kadar UMKE'ye ait araçla ulaşan ekipler, Akbayrak'ın evine kadar olan 25 kilometrelik yolu kar paletli ambulansla aşmaya çalıştı.

Yoğun kar yağışı olan bölgeye kar paletli ambulans ulaşmakta zorlanırken, araç zaman zaman arıza yaparak ekiplerin ulaşmasını güçleştirdi. Köy merkezinde bulunan bir tamir ustası tarafından aracın arızası giderildikten sonra ekip, tekrar harekete geçti. Fakat gidilecek olan köy yollarının dar olması ve yer yer çığ gelmesinden dolayı kar yüksekliğinin 4 metreye ulaştığı bölgelerde paletli kar ambulansı geçemedi.

Ekipler bunun üzerine durumu köy muhtarına bildirerek, İlçe Özel İdaresi'nden yolu açması için yardım istedi. Sağlık ekipleri mevcut konumlarının da ayaz olmasından dolayı köy muhtarının evine sığınarak, yardım gelmesini bekledi. Kalkandere Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin diğer köy yollarında çalışma yapmasından dolayı olay yerine gelmesi 2 saat sürerken, köy merkezinde yakıt ikmali yapan ekipler tekrar harekete geçti.

Köy yolunda yer yer aşırı kar olmasından ve çığ gelme tehlikesinden dolayı zorlanan ekipler, yaklaşık 15 saat süren çalışmanın ardından ailenin bulunduğu eve ulaştı. UMKE personelleri tarafından olay yerinde ilk tedavisi yapılan Akbayrak, sedye ile kar paletli ambulansın bulunduğu bölgeye taşındı. Buradaki müdahalenin ardından, köy merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırılan Akbayrak, sevk edildiği Kalkandere Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Gürdere Köy Muhtarı Ahmet Akyıldız, "Gündüz saatlerinde operasyonumuz başladı. Kar paletli ambulans ile ulaşmaya çalıştık. Fakat yola çığ gelmesi ve ağaçların düşmesi sonucu ilerleyemedik. Onun üzerine özel idare ekiplerinden yardım istedik ve tekrar hastaya ulaşmaya çalıştık. Hastamıza sağ salim ulaşıp, hastaneye ulaştırmayı amaçlıyoruz" dedi. Ekiplere teşekkür eden Zeynep Albayrak'ın babası, "Çay içmek için bardağı doldurduk. O arada fark edemedik. Bunun üzerine biz de korktuk hemen yardım istedik. Çok kar vardı ekipler bile ulaşmak için çok zorlandı. Allah devletimizden razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: günebakış

Rize
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg