Başkan Hacısalihoğlu: Bu kış çok zor geçecek

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, doğalgaz ve LPG’ye yapılan zamlar sonrası önümüzdeki kışın çok zor geçeceğini söyledi.

Başkan Hacısalihoğlu: Bu kış çok zor geçecek
Başkan Hacısalihoğlu: Bu kış çok zor geçecek Yonetici
Advert

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, doğalgaz ve LPG’ye yapılan zamların faturasının vatandaşa ağır geleceğini dile getirerek, “Yapılan son zamlarla birlikte iğneden ipliğe tüm kalemlerde zamlar yolda demektir. Bu kış zor geçecek hem de çok zor” dedi.

Doğalgaza yapılan Yüzde 15’lik zam tepki toplamaya devam ediyor. BOTAŞ, sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife eylüldeki tarifeye göre 1000 metreküp doğalgaz için yüzde 15 artışla 2 bin 358 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz için ise yine yüzde 15 artışla 2 bin 724 lira oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, sanayi de kullanılan doğalgaza yine zam geldiğini ifade ederek, “Doğalgaz’a Yüzde15 zam yapıldı. Bu da demek oluyor ki üretim maliyetleri artacak ve fiyatlara yansıyacak. Marketlerde ki fiyatları denetlemenin bir anlamı yok üreticinin maliyetini düşürmek gerek” dedi.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamları da eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Uzun zamandır akaryakıt fiyatlarındaki artış eşel mobil sistem üzerinden karşılanıp pompa fiyatlarına yansıtılmıyordu. LPG’ye uygulanan zammın ardından mazot ve benzinde de fiyat değişimi gelecektir. Dolayısıyla iğneden ipliğe tüm kalemlerde zamlar yolda demektir. Bu kış zor geçecek hem de çok zor” şeklinde konuştu.

Trabzon CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu doğalgaz LPG
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg