Twitter'dan hakarete 14 bin 160 TL ceza

Sürmene saldırısının ardından valiye hakaret edenlere tek tek ceza kesiliyor

Twitter'dan hakarete 14 bin 160 TL ceza
Twitter'dan hakarete 14 bin 160 TL ceza Admin
Advert

Trabzon’un  Sürmene ilçesi Balıklı Mahallesi'nde 4 Nisan 2015 tarihinde Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından sosyal paylaşım sitesi facebook ve twitter üzerinden Vali Abdill Celil Öz'e yönelik hakaret edenlere tek tek ceza kesilmeye başlandı. Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Vali Öz'e yönelik hakaret eden iki kişiyi, 14 bin 160 TL para cezasına mahkum etti.

DOSYA POLİSİ BEKLİYOR

Rizespor - Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından Trabzon'a dönmekte olan Fenerbahçe kafilesine yönelik silahlı saldırı gerçekleşmişti. Yaşanan saldırının ardından olay yerine yakın olan dere yatağında bir tüfek bulunmuştu. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ise olayla ilgili olduğu gerekçesiyle gözaltına aldığı iki kişi, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Sürmene Cumhuriyet Savcılığı tarafından 4 kişi hakkında hazırlanan fezleke, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti.

HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

Saldırın ardından bir arpa boyu yol alınamayan polis, sosyal medya üzerinden Vali Abdil Celil Öz'e yönelik hakaretlerde bulunanlar hakkında fezleke oluşturarak adliyeye ulaştırdı. Mahkemeden aldığı 11 ay 20 gün hapis cezası ertelenen Çetin B.'nin ardından Barış G. ve Yahya E. hakkında da hakaret iddiasıyla TCK 125/2-1,3-a,4 maddesine göre bir yıldan 2 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istendi.

HAKİM HAKARETİ AFFETMEDİ

Rizeli olduğu belirlenen ve İstanbul'da ikamet eden Barış G.'nin, "Trabzon Valisi, taş saldırısı demiş. Bunlarını anasını bacasını s.. Bunları vali yapanın a...k." şeklinde hakaret ederken, Trabzon'da yaşayan Yahya E.'nin ise valiye yönelik, "Y. vali hala istifa etmedin mi?" diye hakarette bulunduğu belirlenmişti. Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan iki şüpheliye hakaret suçundan 7'şer bin 80 TL para cezası veren mahkeme, sanıkların cezasını ertelemedi. Bu arada İstanbul'da yaşadığı belirlenen Erol S. hakkındaki hakaret davasının sürdüğü öğrenildi. Bu arada olayın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen, hala faillere ulaşılamadı.

Kaynak: günebakış - Enis YILDIRIM

Twitter Hakaret
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg