Halit Şahin hakkında mahkeme kararını verdi!

Fenerbahçe'nin Ülker Stadyumu’ndaki müzeye 11 Ocak 2017 tarihinde giderek 2010-2011 sezonu lig şampiyonluğu kupasının sergilendiği camekanı kırarak kupayı eline alan ve "kupa bizim, Trabzon" diye bağıran Halit Şahin hakkında karar verildi.

Halit Şahin hakkında mahkeme kararını verdi!
Halit Şahin hakkında mahkeme kararını verdi! Yonetici
Advert

Fenerbahçe'nin Ülker Stadyumu’ndaki müzeye 11 Ocak 2017 tarihinde gelerek 2010-2011 sezonu lig şampiyonluğu kupasının sergilendiği camekanı kırarak kupayı eline alan ve "kupa bizim, Trabzon" diye bağıran Halit Şahin hakkında karar verildi.

Olaydan sonra tutuklanan Şahin, 8 günün sonunda tahliye edilmiş, "Mala zarar verme" ve "hırsızlığa teşebbüs" suçlarından 2 yıl 3 aydan 11 yıl 6 aya kadar hapsi istenen sanık, dava sonunda 1 yıl 5 ay 15 gün hapse mahkum edilmişti.

Karara Halit Şahin’in avukatı Tolga Altuntaş itiraz etti. Dosyayı İstinaf Mahkemesi incelemeye aldı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi, ilk derece mahkemesinin verdiği kararda usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığını söyledi.

Delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksik olmadığını belirten daire, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu ve eylemlerin doğru nitelendirildiğini kaydetti. Ceza dairesi, istinaf başvurusunun esastan reddine karar verdi. Böylece karar onanmış ve sanık hakkında 1 yıl 5 ay 15 günlük hapis cezası kesinleşmiş oldu.

Halit Şahin’in avukatı Tolga Altuntaş, karar üzerine bir açıklama yayınladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Kamuoyuna duyurulur:

2010-2011 sezonunda Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin şike yaptığı, tüm bağımsız yargı makamlarınca teyid edilmiştir. Fenerbahçe Kulübü, UEFA kupalarına katılmaktan 2 sene men edilmiştir. Bu ceza, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi’nce onanmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu da, aralarında Fenerbahçe yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’nun bulunduğu şahıslara, şikeye teşebbüsten dolayı ceza vermiş, bu cezalar kesinleşmiştir.

Ülkesine ve devletine bağlı milyonlarca Trabzonspor taraftarı, sahte sağlık raporuyla askerlikten kaçan Aziz Yıldırım’ın organize ettiği şikenin mağdurudur. Mutluluğu, umudu ve hakkı şikeyle çalınan Trabzonspor taraftarına büyük travma yaşatılmıştır. Buna maruz kalanlardan biri de müvekkilim Halit Şahin’dir.

Şunu üzüntüyle ifade etmek isterim ki; bugün, müvekkilim Halit Şahin, işlemediği bir suçtan dolayı cezalandırılmıştır. Bugün muktedirin emri ve güçlünün talimatı yerine getirilmiştir. Bugün hukuk katledilmiş, ahlak yok sayılmış, vicdan yerlere serilmiştir. Hırsızlığa ceza veremeyenler, hırsızlığa tepki gösterene ceza vermiştir.

●         15 Temmuz gecesi Bağdat Caddesi’nde FETÖ tanklarını alkışlayanları, kameralar kaydetmiştir. Bu görüntüleri, Halit Şahin’e ceza vererek silemeyeceksiniz.

●         15 Temmuz FETÖ darbe girişimini, 16 Temmuz sabahı darbenin başarısız olduğu anlaşılınca kınayanları, tarih hatırlayacaktır. Bu ihaneti, Halit Şahin’e ceza vererek gizleyemeyeceksiniz.

●         FETÖ’ye üye oldukları için ceza alan FB’li futbolcular Bekir İrtegün ve Uğur Boral, FB TV’nin FETÖ üyesi çalışanı Yasir Kaya, FB tesislerinde halı saha maçına davet edilen FETÖcü savcıları, hafızalar kaydetmiştir. Bu kayıtları, Halit Şahin’e ceza vererek yok edemeyeceksiniz.

●         Mehmetçikler şehit olurken, sahte sağlık raporla askerlikten kaçan Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım’ın yaptığı şike, kupayla ödüllendirilmiştir. Bu rezilliği, Halit Şahin’e ceza vererek unutturamayacaksınız.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Halit Şahin dilsiz şeytan olmaktansa, gerekli tepkiyi göstermiş, şerefiyle ceza almayı tercih etmiştir. Utanması gereken Halit Şahin değil, şike yaparak kupa çalanlardır. Görevi kanunları uygulamak olanların, hukuku efendilerinin emrine sundukları ortamda, Halit Şahin’e verilen ceza, bizim için şeref madalyasıdır.

Şunu bilin ki…

Halit Şahin’e haksız şekilde ceza vererek, milyonlarca Trabzonspor taraftarına da ibret dersi veremeyeceksiniz.

Bizi, uslandıramayacaksınız. Bizi, sizden emir hale getiremeyeceksiniz.

Bizi, uygun gördüğünüz yola getiremeyeceksiniz.

Bize, sizce makbul olan terbiyeyi veremeyeceksiniz.

Bizim gerçeğimiz sizinkinden farklı, yolumuz da sizinkinden ayrıdır.

Biz, size değil, Hak’ka ve adalete inanıyoruz, inanmaya da devam edeceğiz.

Yaratmaya çalıştığınız algı unutulacak, fakat yaptığınız şike sonsuza kadar hatırlanacaktır.

Saygılarımla

Av. Tolga Altuntaş

Trabzonspor 2010-11 Şampiyonu Trabzonspor Halit Şahin Kupa Fenerbahçe Tolga Altuntaş
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg