Giresun'da fındık çalıştayı yapılacak

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, 'Tarım ve Orman Bakanlığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin koordinasyonunda Nisan ayında Giresun'da fındık çalıştayı yapılacağını açıkladı.

Giresun'da fındık çalıştayı yapılacak
Giresun'da fındık çalıştayı yapılacak Yonetici
Advert

AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Öztürk,’’Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürümüz Ahmet Güldal ile geçtiğimiz hafta çarşamba günü bir istişare toplantısı yaptık. Giresun’un fındıkla özdeşleştiğini ve fındık denilince akla ilimizin geldiğini ifade ettiğimiz bu toplantı sonucunda, Nisan ayında Giresun’da ulusal fındık çalıştayı yapılmasını kararlaştırdık’’dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin çok iyi bir fındık sezonu geçirdiğini dile getiren Öztürk; “2019 yılı ürünü fındık piyasasının düzenlenmesine, fındık üreticilerimizin mağduriyet yaşamamasına ve alım politikalarına ilişkin yaptığımız çalışmalar meyvesini verdi. Bu konuda çok olumlu geri dönüşler aldık. 2019 yılında ilk defa fındık sezonundan çok önce fiyat ve alım politikası Toprak Mahsulleri Ofisince açıklandı. Üreticimiz ve ülkemiz bu durumdan karlı çıktı. Bu konudaki desteklerinden dolayı üreticilerimiz adına başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza bir kere daha teşekkür ediyorum. Şimdi ise sanayici ve ihracatçılarımız başta olmak üzere kamuoyu Toprak Mahsulleri Ofisi’nin depolarındaki fındık stokunun durumunu merak ediyor. Sayın Bakanımızla gerçekleştirdiğimiz istişare toplantısında bu konuyu da değerlendirdik. TMO’nun depolarında bulunan 80 bin ton civarındaki fındık önümüzdeki günlerde satış politikasının belirlenmesinin ardından piyasaya sunulacak’’diye konuştu.

 

Giresun Fındık AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk Fındık çalıştayı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg