Ali Koç: Trabzonspor sırtını devlete dayamış

Fenerbahçe kulübü başkanı Ali Koç, takımının kamp yaptığı otelde düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor'un sırtını devlete dayadığını, TFF'nin uyguladığı mali kriterlerin sadece Trabzonspor'a yaradığını söyledi.

Ali Koç: Trabzonspor sırtını devlete dayamış
Ali Koç: Trabzonspor sırtını devlete dayamış Yonetici
Advert

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un konuşmasında Trabzonspor'la ilgili kısımlar şöyle:

SIRTINI DEVLETE DAYAMIŞ!

Gelelim Trabzonspor'a... Trabzonspor sağolsun, Türkiye'de haklı rekabetin bekçisi durumunda, gün aşırı açıklamalar yapıyor. Sırtını devlete dayamış, stadını devlet yapmış olabilir. Orası bizi ilgilendirmez. Koskoca şehrin belediye başkanı, istifanın akabinde... kendi takımlarının hocalarının istifasına dair çıkış yapıyor. Tüm bu karmaşayı dönüp Fenerbahçe'ye bağladılar. Bu nasıl saygısızlık? Ahmet Ağaoğlu'na soruyorum, kaç devlet kurumu stadınızda loca aldı, ne kadara aldı, ne paralar verdi? Bir adım daha öteye gidiyorum. Trabzonsporlu olmayan ama bir şekilde devlet ile iş yaptığı için loca alan iş adamları var mı? Çıkıp adil rekabet falan konuşmasın.

ÜNAL KARAMAN İSTİFA EDİNCE...

Bizi ilgilendiren bir şey değil. Ama böyle zorla konunun içine çekiliyoruz. Hatırlayın bizim hocamızın istifası söz konusu değil, sayın Karaman istifa etti 2 gün gazetelere yansımadı. O da bizim işimiz değil. Biz bu kavganın içine çekiliyoruz. Şampiyonluğumuzu engellemeye çalışıyorlar. Kısır çekişmeleri bırakın, neyin ne olduğunu daha iyi anlayın. Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş diye bir laf var, öyle bir dönemden geçiyoruz.

ŞAMPİYON OLMAMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

3 Temmuz'da şampiyonluğumuzu elimizden almaya çalıştılar. Şimdi de şampiyon olmamızı engellemeye çalışıyorlar. Neyin ne olduğunu artık anlayın. TFF'nin Allah yardımcısı olsun. İnşallah en bağımsız kararları verebiliyorsunuzdur.

BU SÜREÇ EN ÇOK TRABZONSPOR'A YARIYOR

Yeniden yapılandırmayı imzaladığımız an, ilk günden temerrüte düşüyoruz. Bu bizim hiçbir ihtiyacımızı karşılamıyor. 5 yıl da karşılamıyor. Ne yapacağız? 5 yıl sonra takla atacağız, bir 5 yıl daha borçlanacağız. Devlet el atmak istedi ve bankalarla yeniden yapılandırma gerçekleştirildi. Niyet tabii ki iyi, fakat sonuç iyi olmuyor. Yeniden yapılandırmayı imzalayan kulüplerden biri hariç hiçbiri memnun değil. Bu 5 yıllık süre, en çok Trabzonspor'a yarıyor. Başkanları ne kadar kötü durumda olduklarını ifade ediyordu, ne olduysa, 2019'un Mayıs ayında rahatladıklarından bahsediyor. O arada ne oldu? Trabzonspor'a göre kurgulanmış bir model.

Ali Koç Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg