Of-Hayrat Derneği’nde kongreye doğru...

Geçen akşam Of Kıyıboyu köyü derneğinin Güngören’deki merkezinde Of-Hayrat Derneği genel sekreteri ve başkan adayı Emrullah Tellioğlu’nu dinledik. Haberini yaptık, bir de genel değerlendirme yazısı kaleme almayı münasip gördük.

Of-Hayrat Derneği’nde kongreye doğru...
Of-Hayrat Derneği’nde kongreye doğru... Yonetici
Advert

Geçen akşam Of Kıyıboyu köyü derneğinin Güngören’deki merkezinde Of-Hayrat Derneği genel sekreteri ve başkan adayı Emrullah Tellioğlu’nu dinledik. Sayın Tellioğlu, hem geleceğe dair projelerini açıkladı hem de dokuz yıldır derneğin genel sekreteri olması hasebiyle yönetim olarak hayata geçirdikleri faaliyetleri anlattı, ayrıca eleştirilere de cevap verdi. Sonunda da “Yapamazsak hesap sorun” diye iddiasını ortaya koydu.

Geçen akşamki toplantıya devam edeceğiz ama Of-Hayrat Derneği’nin geldiği noktayı iyi kavramak adına biraz geçmişe, derneğin kapısından ilk kez girdiğim 2008 yılına gidelim. O zamanlar günebakış gazetesinin İstanbul temsilcisiydim ve orada eğitimci-yazar Haşim Albayrak hocayla buluşmuştuk. Haşim hoca Of-Hayrat derneğinin önemine vurgu yaparak günebakış’ta haberlerine yer vermemin isabetli olacağını söyledi. Ben de etkinliklerden haberdar edildiğim takdirde seve seve bunu yerine getireceğimi ifade ettim. Tam o esnada ayakta ve yakınımızda bulunan dönemin başkanı Ruhan Çakıroğlu’na konu intikal edince sayın başkan yüzüme bile bakmadan bir bilgisayar ekranını göstererek ve derneğin internet sitesini kast ederek “Oradan takip et” dedi ve salonun başka bir köşesine doğru uzaklaştı. Ben de ne yapayım, gülümseme hakkımı kullanmıştım.

Derneğin medya ile ilişkileri böyleydi. Sonraki başkan Mustafa Saral’la bir toplantıda görüştüğümüzde “Basın olarak bize destek vermeniz lazım” demişti, bu da hiç yoktan bir gelişmeydi. Dün akşam Emrullah Tellioğlu da Of’un Trabzon’un kendileri dışında kalan bütünü üzerindeki olumsuz izleniminden rahatsız olduklarını, bunu kırmak istediklerini ve medya olarak bu konuda desteğimizi beklediklerini söyledi.

Ebediyete akıp giden dokuz senede bu yeterli bir gelişme miydi? Dernek bu süre zarfında (yani Mustafa Saral’ın başkan, Emrullah Tellioğlu’nun genel sekreter olduğu dönemde) birçok alanda gözle görülür bir mesafe kat etmişti, Emrullah beyin söylemlerinden anlaşıldığı üzere bu yeterli görülmüyor ve daha fazlası hedefleniyordu. En başta da Trabzon’un geri kalan bütünüyle daha sağlıklı ilişkiler kurma düşüncesiydi, ki bize göre en sevindirici olan da buydu. Akşamki toplantıda yaptığımız kısa konuşmada da ifade ettiğimiz gibi Of Trabzon’a güç vermeli, Trabzon’dan güç almalıydı.

Yine dün akşam Emrullah beyin söze girerken dediği gibi bu dernek Karadeniz’in en kurumsal derneklerinden biriydi. Fakat ne yazık ki medyayla ilişkileri “Desteğinizi bekliyoruz” söyleminden ileri gidememişti. Medya mensuplarının elinde masallardaki gibi karşılarına çıkan iyilik perisinin verdiği ve her ellerini daldırdıklarında on altın bulacakları bir kese yoktu ki.. Şükürler olsun, İstanbul’daki Trabzon’da sözümüz de dinleniyordu yazdığımız da okunuyordu. Biz seve seve destek olurduk da, bize kim destek olacaktı?

Derneğin yeni yönetiminin bu konuda daha hassas ve titiz olacağını umut ve temenni ederek bu sevimsiz konuyu burada noktalıyoruz.

Emrullah Tellioğlu’nun söylemlerini ilgili haberimizde ayrıntılı şekilde aktarmaya çalıştık, burada fazla girmiyoruz. Bizim anladığımız, Of’un Trabzon’dan ayrıksı duran yapısından rahatsızlık duydukları ve bu problemli durumu bertaraf etme niyetinde oldukları. Biz de bunu sevinç ve memnuniyetle karşılıyor, Emrullah Tellioğlu ve ekibine başarılar diliyoruz.

Seçimin başka adayları da var. Kemal Hacıbektaşoğlu ile tanışmıyoruz, hakkında bir fikrimiz de yok. Bir diğer aday Ahmet Albayrak’a gelince. Emrullah Tellioğlu kadar, belki de daha fazla tanışıklığımız ve muhabbetimiz vardır. Amma ve lakin bu seçim sürecinde kendisiyle bir türlü irtibat sağlayamadık nedense. (Emrullah Tellioğlu’nun bir defa telefonumu açmadığını, o an müsait değilse de dönmediğini bilmem) Sayın Albayrak gördüğümüz kadarıyla halkla ilişkiler konusunda sosyal medyayı etkin kullanmaya çalışıyor. Bize de eski başkan Ruhan Çakıroğlu’nun tavsiyesine uyup ekrandan takip etmek düşüyor.

Trabzon Of Hayrat Of-Hayrat Emrullah Tellioğlu Mustafa Saral Ahmet Albayrak Kemal Hacıbektaşoğlu Ruhan Çakıroğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg