Emrullah Tellioğlu projelerini anlattı

Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri ve başkan adayı Emrullah Tellioğlu, Of Kıyıboyu Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde projelerini anlatarak kendilerinden kongrede destek istedi.

Emrullah Tellioğlu projelerini anlattı
Emrullah Tellioğlu projelerini anlattı Yonetici
Advert

Kısa adı KIYIDER olan dernek merkezinde düzenlenen toplantıya muhtemel yönetim kurulu üyeleri Haluk Sadıkoğlu ve Zihni Yıldız ile gelen ve Başkan Hasan Kolenoğlu ve yönetim kurulunun misafiri olan Emrullah Tellioğlu, seçildikleri takdirde gerçekleştirmeyi tasarladıkları projeler ile bilgiler verirken dokuz yıldır derneğin genel sekreteri olduğu için geçmiş döneme ait eleştirilere de cevap verdi.

Dernek başkanı Hasan Kolenoğlu’nun kısa açılış konuşmasından sonra “Of-Hayrat Derneği, Karadeniz’in en kurumsal derneklerinden biridir” diyerek sözlerine başlayan Tellioğlu, daha sonra şöyle devam etti. “Ben dernek ve vakıf diye ayırmadan cemiyet tabirini tercih ediyorum, çünkü iki kurum birlikte hareket ediyorlar. Dernekler eskiden buluşma yeriydi. Fakat artık insanlar iletişimde bir zorluk çekmiyorlar. İhtiyaçlar arttı ve farklılaştı. İnsanları derneklere getirebilmek için bu ihtiyaçlara cevap vermek zorundasınız. Başkan Mustafa Saral aday olmayacağını açıklayınca ben talip oldum.

Ofluyuz ama Trabzonluyuz

Bizde bir mikro milliyetçilik var ve Trabzon’un bizim haricimizdeki kısmı bundan hoşlanmıyor. Amacımız bunu biraz kırmaktır. Biz Ofluyuz ama Trabzonluyuz. Of’u daha güçlü kılarak bu gücü Trabzon’a taşımak istiyoruz”

Dernek çok değerli mülklere sahip olduğu halde bunların atıl vaziyette olması nedeniyle çok düşük kira gelirleri olduğunu söyleyen Emrullah Tellioğlu, gerekli çalışmaların yapılarak gelirlerin çok yükseltildiğini ifade etti. Bunların arasında Kadıköy’deki binanın da bulunduğunu ve 100 bin TL'ye Fenerbahçe’ye kiralandığını açıklayan başkan adayı, daha sonra şöyle devam etti. “Bize neden Fenerbahçe?” diye soruyorlar. Biz o binayı altı ay beklettik. Oflu hemşehrilerimiz çok düşük bedellerle kiralamak istediler ama biz yanaşmadık. Kime kiralandığından ziyade getireceği gelir önemlidir”

Başkan telefonu kaldırdığı zaman…

Tellioğlu, ikinci projelerinin Of’un marka değerinin yönetilemediğinden hareketle, bu marka değerinin geçmişten gelen bir takım kötü şöhret unsurlarından arındırılması ve Of’un bugün sahip olduğu zengin insan sermayesiyle tanıtılması olacağını söyledi. “Of Cemiyetinin gerçek gücü bu değildir. Başkanı telefonu kaldırdığı zaman, her seviyeden mülki amir ve siyasi irade direkt açmalıdır” vurgusunu yaptıktan sonra gençlere çok önem verdiklerini ve dernekte aradıklarını bulacakları bir ortam sağlamak için çalışacaklarını, bunun için de öncelikle bilgi bankası oluşturacaklarını, iş arayanla eleman arayanları dernek bünyesinde buluşturmak için gerekli zemini hazırlama gayretinde olacaklarını ifade etti.

Dernekle vakıf artık birliktedir

Aksaray’daki merkezde vakıf ve dernek yönetim odalarının yan yana olduğu ama aralarında çok kalın bir duvar bulunduğunu söyleyen Tellioğlu, kendi dönemlerinde bu duvarı kaldırdıklarını, Kadıköy’deki şubenin bağımsız bir dernek gibi davrandığını ama artık buna izin vermeyeceklerini, İstanbul’da Ofluların yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde derneğin şubelerini açarak o bölgedeki derneklerle iletişim ve yardımlaşmayı sağlamak gibi bir düşünceleri olduğunu söyledi ve dernek üyelerinden kongrede destek istedi.

Emrullah Tellioğlu soru cevap bölümünde gelen sorular üzerine burs konusunda hiçbir köye ayrımcılık yapmadıklarını, sadece kriterlere göre karar verdiklerini, burs konusunda öğrencilerle illiyet bağı kurmanın hayati önem arz ettiğini, Of için de biri uyuşturucuyla mücadele diğeri de Of direnişi anısına bir anıt olmak üzere iki projeleri olduğunu açıkladı.

Of Hayrat Of-Hayrat derneği Of Kıyıboyu derneği Trabzon Emrullah Tellioğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg