9. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Üsküdar’da Yapılıyor

Tirebolu’nun çeşitli yönleriyle tanıtılacağı 9. Tirebolu Kültür ve Sanat Günlerinin Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenleneceği açıklandı.

9. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Üsküdar’da Yapılıyor
9. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Üsküdar’da Yapılıyor Yonetici
Advert

TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) tarafından geleneksel olarak organize edilen Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri'nin 9.’su bu yıl 5 Ocak 2020 Pazar günü 11.00 ile 19.00 saatleri arasında Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacağı açıklandı.

TİRDEF tarafından yapılan açıklamada “9. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri'nde ilçemiz geleneksel kültürü çeşitli etkinliklerle tanıtacağız. Tirebolu'nun yetiştirdiği değerlerden, Ağustos ayında Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'u çeşitli yönleriyle ele alacağız. "İnsanlar Yaşarken de Anılmalı" çerçevesinde 19. 20 ve 21. inci Dönem Giresun Milletvekili ve iş insanı hemşerimiz Rasim Zaimoğlu’nu anarak onun özellikle Giresun ve Tirebolu için yaptığı hizmetleri anarak ve isminin gelecek kuşaklara iletilmesi sağlanmış olacaktır.

Geleneksel yemek kültürü ikramlarla tanıtılacak

Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri'nde her zaman olduğu gibi geleneksel yemek kültürü ikramlarla tanıtılırken, fotoğraf ve resim sergileri ile İstanbul'da Tirebolu ruhu yaşatılacak. Ayrıca Tirebolu Halk Eğitim Merkezi tarafından geleneksel “kına gecesi” gösterimi yapılacak. Yerel sanatçılarımızın da sahne alacağı etkinlikte halk oyunları gösterileri konukların memleket özlemini gidermesini ve coşkulu dakikalar geçirmesini sağlayacaktır.

05 Ocak 2020’de yapılacak Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri'nde ev sahipliğini, TİRDEF ile birlikte Tirebolu Kaymakamı Salih Yüce ve Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır yapacak. Giresunlu Milletvekilleri, Tirebolulu ve Giresunlu akademisyenlerin de davetli olduğu etkinliğe tüm Tirebolular, Giresunlular ile birlikte herkesi davet ediyoruz” denildi. 

 

Tirebolu TİRDEF Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Salih Yüce Burhan Takır Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg