Ahmet Kılıç: Üsküdar bizimle nefes alacak

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Ahmet Kılıç, Anadolu Yakası Akçaabatlılar Derneği’ni ziyaret ederek kendini tanıttı ve seçildiği takdirde uygulayacağı projeler hakkında bilgiler verdi.

Ahmet Kılıç: Üsküdar bizimle nefes alacak
Ahmet Kılıç: Üsküdar bizimle nefes alacak Admin
Advert

Dernek başkanı Av. Hasan Birinci'nin kısa takdim konuşmasının ardından kürsüye gelen Ahmet Kılıç, derneğin toplantı salonunu tamamen dolduran dinleyicilere hitaben yaptığı konuşmaya özgeçmişini özetleyerek başladı. 1978 yılında Üsküdar’a yerleştiğini, askerlik süresi dışında başka bir yerde yaşamadığını, hayatındaki bütün ilkleri Üsküdar’da gerçekleştirdiğini söyleyen Ahmet Kılıç’ın konuşması ana başlıklar halinde şöyle:

“35 yıldır aktif siyasetin içindeyim, 10 yıldır da Üsküdar’da belediye meclis üyesiyim. Üsküdar’ın bütün problemlerini biliyorum. Üsküdar bizimle nefes alacak. Kazanırsak hep birlikte yöneteceğiz. Üsküdar Belediyesi 1984’te kuruldu, sonra bir belediye binası yapıldı, 28 yıl sonra yıkıldı ve başka bir yere yenisi yapıldı. Halbuki ecdadımızın 500 yıl önce inşa ettiği İstanbul Üniversitesi gibi eserler hâlâ ayakta, bir 500 yıl daha ayakta kalır. Biz ancak bu kadar ileriyi görebiliyoruz. Şimdi bir belediye binası yapıldı, dış cephesine bir bina parası daha harcandı. Savurganlık had safhada. İlçemizde kreş yok, o kadar üniversite olmasına rağmen yurt yok. Biz hepsini yapacağız. Kültür ve Gençlik merkezlerimiz var, kilitli duruyorlar. Biz o kadar zengin bir ülke değiliz. Bunları aktif hale getireceğiz.

Geminin faydası ve maliyeti?

Belediyemizin bir gemisi var. Hilmi Türkmen başkanımız 7-8 milyon liraya yapılacağını söyledi, ancak bizim bir meclis üyesi arkadaşımız bunun iki katı maliyeti olacağını iddia etti. Sonunda gemi tam 17 milyon liraya mal oldu. Buna ihtiyaç var mıydı, tartışılır. O geminin durduğu yerde günlük 12 bin lira masrafı var.

Camileri CHP satsaydı...

Üsküdar’da beş cami satıldı. Bunu CHP yapsa yer yerinden oynardı. Belediyeler Hazine’ye borçlanıyor, sonra borcuna karşılık cami veriyor. Bu durumda Maliye Bakanlığı da suç işliyor ama kimi kime şikayet edeceksin?

Biz geldiğimizde hiçbir yeşil alan imara açılmayacak. Üsküdar’da binalar yorgundur. Zeynep Kamil’de örnek bir kentsel yenilenme alanı oluşturacağız. Bütün tapular verilecek, projeleri sahipleriyle birlikte gerçekleştireceğiz.

Mahalle meclisleri kuracağız. Meclisi mahalledeki muhtar, okul müdürleri, dernek başkanları, ayırt etmeksizin siyasi parti temsilcileri gibi ileri gelenleri oluşturacak.

Üsküdar Belediyesi’nin 700 milyon liradan fazla bütçesi var. Bu bütçenin 100 milyon lirası yardımlara ayrılıyor. Biz geldiğimiz takdirde bunu 200 milyona çıkaracağız ve bu konuda bir sıkıntı kalmayacak.

Kimse işten çıkarılmayacak ama...

Ahmet Kılıç, soru-cevap bölümünde belediyede işe alımlar ve işten çıkarmalar konusu hakkında “CHP gelirse herkesi işten çıkaracak diye bir söylenti var. Memurlar zaten 657’ye tabi. Kimse onları işten çıkaramaz. Diğerlerine gelince, işini düzgün yapan insanları neden işten çıkaralım? Ancak belediyeye hiç uğramadan bankamatikten maaşını çekenler de var. Onlar şimdiden başlarının çaresine baksınlar. Ben hiçbir akrabamı işe almayacağım. Parti teşkilatından da çok yakın arkadaşlarımı listeye almadım” şeklinde cevap verirken, imar konusunda merkez mahallelerde oturanların mağdur edildiği yönündeki soruya ise “Merkez mahallelerde zaten nüfus çok kalabalık. Kat verilmesi gerçekten sıkıntıya yol açar. Fakat biz projelerimizle gerekli düzenlemeleri yapacak ve yer kazanacağız. O zaman mağduriyetiniz giderilmiş olacak. Üsküdar’ın bütün sorunlarının çözümü bende var. Bilmeden hiçbir şey konuşmam. Bana güvenin” dedi.

Üsküdar Belediye Başkan adayı Kılıç, sözlerini Kirazlıtepe’de Dünya çapında bir kiraz festivali düzenleyip gelenek haline getireceğini söyleyerek bitirdi.

Üsküdar Trabzon Maçka Ahmet Kılıç CHP adayı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg