Bursa'da Uzungöl Saatleri...

Merkezi Bursa’da bulunan Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Seyir Gecesi düzenledi.

Bursa'da Uzungöl Saatleri...
Bursa'da Uzungöl Saatleri... Admin
Advert

Merkezi Bursa’da bulunan Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği seyir gecesi düzenledi.

Bursa Dikkaldırım Hilal Düğün Salonunda düzenlenen geceye yalnızca Bursa ve Marmara bölgesinden değil, ülkenin birçok yerinden Uzungöl ve Çaykaralılar katıldı. Gecede Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nın yanı sıra Yönetim Kurulu üyelerinin, Bursa’da yaşayan hemşehrilerin hazırladığı yemekler ve Uzungöllü esnafın gönderdiği hediyeler misafirlere ikram edildi.

Programa Bursa’da bulunan çok sayıda kamu kurumu yöneticileri, Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı ve ekibi, sivil toplum kuruluşu ve hemşehri derneklerinin başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları, yerel seçimde belediye, meclis üyesi ve muhtar adayı olan seçkin bir topluluk katıldı.

Uzungöl’ün sevilen ve sayılan ismi Hilmi Kanık’ın başarıyla sunduğu gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Ardından derneğin medya-bilgi işlem yöneticileri tarafından hazırlanan “Trabzon ve Uzungöl” video gösterimi yapıldı.

Gecenin başlangıcında bir konuşma yapan dernek başkanı Hikmet Yazıcı, sözlerine programa emeği geçen herkese, misafirlere, sanatçılara ve salonu ücretsiz tahsis eden iş adamı İbrahim Yetim’e teşekkür ederek başladı. Yazıcı, “Bizler, atalarımızdan devralarak memleketimizden getirdiğimiz dürüstlük, çalışkanlık, mertlik, vatanseverlik, coşku ve dinamik kültürü hem gelecek nesillerimize aktarmak hem de yaşadığımız kente değer katarak farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bize bu değerleri aşılayan büyüklerimizden, toplum öncüsü ve yöneticilerimizden ebediyete göç edenleri rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan büyüklerimize sağlık ve mutluklar diliyoruz” dedi. Başkan Yazıcı konuşmasının sonunda Medya-Bilgi işlem, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyelerini sahneye davet ederek özel olarak teşekkür etti.

Başkan Hikmet Yazıcı’nın ardından Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atmaca, Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nuri Uğurlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, İstanbul Pendik Uzungöl Dernek Başkanı Fuat Aygün, Uzungöl Derneklerinin Onursal Genel Başkanı Muzaffer Karatay, Bursa İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Özen, Dernek Başkanları ve siyasi parti temsilcileri söz alarak misafirleri selamladılar.

Seyir Gecesi’nin onur konuğu, Uzungöl’ün yetiştirdiği değerli sanatçılardan İhsan Eş oldu. İhsan Eş, kaval sanatçısı Nurettin Kahveci ve piyanist Mehmet İnal’ın eşliğinde davetlilere türkü ve horon dolu keyifli saatler yaşattı.

Kaynak: www.uzungoldernegibursa.com

 

 

 

Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Hikmet Yazıcı Abdullah Özen Ahmet Kılıç Mehmet Atmaca Nuri Uğurlu Fuat Aygün İhsan Eş
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg