Üsküdar Belediyesi kedi ve kuşları unutmadı

Yoğun kar yağışı tüm İstanbul’u etkisi altına almaya devam ederken, Üsküdar Belediyesi sokak hayvanlarını kar soğuğundan koruyacak projelere imza attı.

Üsküdar Belediyesi kedi ve kuşları unutmadı
Üsküdar Belediyesi kedi ve kuşları unutmadı Admin
Advert

Kediler için ilçenin belirli noktalarına yerleştirilen kedi evlerinin yanı sıra kuşlar için ise vatandaşlara dağıtılmak üzere minik evler yapıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yoğun kar yağışı altında çalışmaları takip etmek üzere Huzur Parkı’na geldi. Türkmen, burada vatandaşlarla birlikte kedi ve kuşlar için yapılan evleri kontrol etti.

“KEDİLER İÇİN YENİYIL SÜRPRİZİ”

Başkan Türkmen burada yaptığı konuşmada: “Doğal yaşamını sokakta sürdüren sokak hayvanlarımız var. Üsküdar Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda biz kedi evleri yaptık. Kedi evleri kedilerin otelleri gibi. Bu otelde, hem sıcacık şekilde barınıyorlar hem de biz onlara yemlerini veriyoruz. Hem sıcacık ortamları hem de yemekleri ile baş başa oluyorlar. Kediler için yeni yıl sürprizi oldu“ şeklinde konuştu.

“KAZAK GİYDİRDİĞİMİZ KEDİLERİ SOKAĞA SALMIYORUZ”

Başkan Hilmi Türkmen, hasta ve ihtiyaç duyan kedilere yün kazak giydirdiklerini ve kamuoyunda bazıları tarafından bu önlemin yanlış anlaşıldığını belirterek: “Bu kedilere bu kazağı giydirip sokağa salmıyoruz. Elbette bunları giydirip sokağa saldığımız zaman kediler daha çok üşür. Bir dikene, tele takılıp orada sıkıntı yaşayabilir. Bizi izleyenler özellikle rahat olsunlar. Bu kazakları giydirdiğimiz kedileri sokağa salmıyoruz. Sadece barınaklara taşırken üşümesinler diye giydiriyoruz. Giysileri örmekteki gaye, sadece kışın sokak hayvanlarına dikkat çekebilmek içindi” dedi.

KUŞ EVLERİ BELEDİYEDEN, YEMLER VATANDAŞLARDAN

Başkan Hilmi Türkmen ayrıca burada belediye tarafından kuşlar için üretilen evleri tanıttı. Başkan Türkmen’in elinden kuş evi alan vatandaşlardan biri olan Recep Öz: “Ne diyebilirim ki, yapılan hizmeti görüyoruz. Tabii ben de kuş evini kullanacağım. Belediyenin bu hizmeti sayesinde biz de büyük sevap kazanıyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kuş evini Başkan Türkmen’den alan minik Kuzey Aydoğan ise: “Her gün bunun içine yem koyacağız. Zaten bizim bir kuşumuz var. Ona da bu yemlerden veririz. Kuş evini asacağım. Bende bir tane daha var” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen son olarak, temizlik işçileri ile birlikte kar temizledi. Başkan Türkmen burada çöp konteynırlarının geri dönüşümünden yapılan kar küreme gereci hakkında basına bilgi verdi.

Hilmi Türkmen Üsküdar Belediyesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg