Çekmeköy'de Trabzon Festivali

Çekmeköy Trabzonlular Derneği’nin ilk kez düzenlediği Trabzonlular Festivali, Çekmeköy’e bağlı Hüseyinli mahallesinde Çınar Piknik alanında gerçekleştirildi.

Çekmeköy'de Trabzon Festivali
Çekmeköy'de Trabzon Festivali Admin
Advert

Gün boyu süren etkinliğe halkın ilgisi ilk saatlerde düşük kalırken, akşam saatlerinden sonra sevindirici bir düzeye ulaştı. Öte yandan protokol misafirleri açısından oldukça zengin bir etkinlik oldu. Başta CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk olmak üzere çok sayıda siyasetçi, bürokrat, STK temsilcisi ve iş adamı gün boyu farklı zaman dilimlerinde etkinlik alanını ziyaret edip hemşehrileriyle birlikte oldular, hasbıhal ettiler.

Tecrübeli sunucular Fadime ve Bizim Kenan’ın birlikte sunduğu festivalde gün boyu Trabzonlu sanatçılar davetlilere keyifli saatler yaşattılar. Sevim Akın, Hilmi Yerekaban, Seyfettin Çakıral, Taner Eyüboğlu, Zeynep Birinci ve Sinan Yılmaz sırayla sahne alarak türküleriyle davetlileri coşturdular. Festivalde ayrıca sembolik ücretlerle satılan çikolatalar üzerindeki numaralar vasıtasıyla çekiliş yapılarak kazananlara Trabzonspor forması, Trabzonspor kombine bileti, Trabzon seyahat bileti gibi hediyeler verildi. Kazananları Çekmeköy Trabzonlular Derneği Başkanı Hasan Keleş sahnede bizzat açıkladı.

Sabah başlayan ve gün boyu devam eden Çekmeköy Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği Trabzonlular Festivali gecenin geç saatlerinde coşkuyla sona erdi.

Notlar:

Festival hakkında en çok dile getirilen eleştiri, organizasyon kalitesinden ziyade Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Yenikapı etkinlik alanında düzenlediği dört günlük organizasyonla çakışması konusuydu. Etkinlik alanında görüştüğümüz bir yetkili, Çekmeköy Trabzonlular Derneği’nin festival tarihini TDF’den daha önce belirlemiş olduğunu söyledi. Tabii İstanbul gibi bir yerde etkinlik tarihini tespit etmek, uygun yer bulmak kolay değil. Mesela Yenikapı bundan böyle her hafta sonu başka bir vilayetin günlerine ev sahipliği yapacak.

Aynı tarihte, aynı şehirde birden fazla Trabzon etkinliğinin çakışması dünyanın sonu değilse de ideal bir durum da değil şüphesiz. Kitlelere dönük etkinliklerde katılım ne kadar yüksek olursa maksadın hasıl olması o kadar kolaylaşır. Bu tür çakışmaların önüne geçmek zorla olmaz. Kurumlar arası iletişim ve diyalogla çözüm aramak gerekir. TDF geçmiş dönemlerde çok ihmal ettiği dernek ziyaretlerine hiç vakit kaybetmeden başlar ve Çekmeköy Trabzonlular Derneği de dahil olmak üzere sıcak ilişkiler kurarsa, bu konuda önemli bir adım atılmış olur.

Çekmeköy Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği festivalde katılım sayısı düşük kalmadı, ancak daha yüksek bir katılım bekliyorlarsa ulaşım problemine bir çare düşünmeleri gerekiyor. Bu festivali düzenledikleri bölge çok güzel bir yer ama ulaşım konusu da bir o kadar problemli. Özel aracınız yoksa gelmeniz çok zor. Etkinlikten bir gün önce bir dernek yetkilisini telefonla arayıp medya mensupları için herhangi bir ulaşım kolaylığı olup olmadığını sorduğumda beyefendinin “Öyle bir hizmetimiz yok. Kendi imkânlarınla gelebiliyorsan gel” demesi hiç hoş olmadı. Ulaşım probleminin olmadığı yerlere biz zaten yıllardır gıkımızı çıkarmadan gidip görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Katılım önemli, ancak medya ilişkilerinin de sağlıklı bir düzeyde ilerlemesi gerektiğini sanırım söylememe bile gerek yok.

Trabzon Trabzon Festivali Çekmeköy Trabzonlular Derneği Akif Hamzaçebi Hayrettin Nuhoğlu Koray Koçhan Şefik Türkmen Ahmet Çabuk
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg