Şenol Şentürk, İstanbul'da anıldı

Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz “Rüzgâr topuklu adam” lakabıyla bilinen ünlü folklor hocası Şenol Şentürk, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Şenol Şentürk, İstanbul'da anıldı
Şenol Şentürk, İstanbul'da anıldı Admin
Advert

Kendisi gibi folklorcü olan arkadaşları Tahir Bakal ve Hasan Tiryaki tarafından organize edilen ve çok fazla duyurusu yapılmamasına rağmen etkinliğe katılım yine de yüksek oldu. Merhumun babası olan efsanevi folklor hocası Cavit Şentürk ve aile mensuplarını dostları yalnız bırakmadı. Yemek ikramının ardından başlayan törende Kur’an tilavetinden sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklâl Marşı okundu.

 

Daha sonra eski dostları Nuri Kızıltan, Murat Erdem ve Tahir Bakal sırayla mikrofona gelerek Şenol hoca’yla anılarını anlattılar.

Bu bölümü, Şenol Şentürk’ün hayatından kesitlerin gösterildiği barkovizyon gösterisi takip etti.

İlerleyen bölümlerde biri Ayşenur Kolivar’ın sesi eşliğinde, diğeri de bizzat Kalkedon Dans Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ekibinin sergilediği iki farklı özgün ağıt gösterisi sergilendi.

Zeynep Birinci ve Özgür Akdemir’in birer türküyle katkı yaptıkları etkinlik, horon ekibinin gösterisi ve davetlilerin katıldığı toplu horonla sona erdi.

Program sunucusunun söylediği gibi ömrü horonla geçmiş bir insanın anma etkinliği horonsuz olmadı. Horonun bir bölümünde ekibin ikiye ayrılarak sahneyi barkovizyon cihazındaki görüntülerle de olsa Şenol Şentürk'e bırakmaları salonda büyük alkışla karşılandı. Merhumun babası Cavit Şentürk ve ailesi doğal olarak horona katılmadılar.

Şenol Şentürk Cavit Şentürk Rüzgar topuklu adam anma etkinliği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg