Kocaeli'nde Trabzon Tanıtım Günleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği tarafından 22 Şubat'ta açılışı yapılan Trabzon Tanıtım Günleri devam ediyor.

Kocaeli'nde Trabzon Tanıtım Günleri
Kocaeli'nde Trabzon Tanıtım Günleri Admin
Advert

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri, bugün akşama kadar ziyaret edilebilecek.

Trabzon Tanıtım Günleri’nde Trabzon’un ilçe belediyelerinin standlarının yanı sıra yine Trabzon’dan gelen işletmeciler de yöresel ürünlerini sergiliyorlar. Etkinlik hem vatandaşların hem de üst düzey siyasetçilerin yoğun ilgisine mazhar oluyor.

Trabzon Tanıtım Günleri hakkında kendisiyle görüştüğümüz Kocaeli Trabzonlular Derneği Genel Sekreteri ve organizasyonun sorumlusu Salih Şahintürk ile yaptığımız mini röportajı sunuyoruz.

Organizasyona bir ayda hazırlandık

-Organizasyonun tam ismi “Anadolu Kocaeli’de Trabzon Tanıtım Günleri”dir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ve düzenlediği bir programdır. Biz de dernek olarak programın organizasyonunu yapıyoruz. Kocaeli’nde ilk kez yapılıyor. Bir ay önceki yönetim kurulu toplantımızda arkadaşlara böyle bir fikir sunduk. Birçok arkadaş bir aylık sürenin çok kısa olduğunu ve böyle bir etkinliğin altından kalkamayacağımızı iddia etti. Başkanımıza çok güveniyorum. Gözü kara ve istikametinde yürüyen bir arkadaşımızdır. “Biz bunu yaparız” dedi ve arkadaşları da ikna ederek yola çıktık. Bugün sizlerin de şahit olduğu bu organizasyonu gerçekleştirdik.

En kalabalık etkinlik Trabzon’un

-Halkın ilgisi nasıl?

-Bundan önce Rize, Gaziantep, Kafkasya ve Erzurum olmak üzere dört tane tanıtım günleri yapıldı. Bunlardan en fazla Erzurum’a katılım olmuş. Biz henüz 3. Günümüzde Erzurum Günleri’ni geride bıraktık. Bir de Pazar günümüz var, ki en kalabalık olmasını beklediğimiz gün.

-Protokol katılımı olarak kimler geldi?

-Açılışımızı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile yaptık. Trabzon ve Kocaeli milletvekilleri olarak sekiz-dokuz vekilimiz geldi. Kocaeli valimiz, Trabzon’dan gelen ilçe belediye başkanları vardı. Salonumuz protokolü almadı ve izdiham yaşandı. Sonrasında her gün bir bakan ve en az üç-dört vekil ağırlıyoruz. Şu anda da Başbakan Yardımcısı Fikri Işık bey ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı burada ve standları dolaşıyor.

-Gelecek yıllarda da düzenlemeyi düşünüyor musunuz?

-Evet, düşünüyoruz. Biz bu yola çıkarken bir kez yapalım diye çıkmadık. Geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Sloganımız şudur: Kocaeli’nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri bir marka haline gelecektir. Örnek alınacak bir organizasyon olacaktır.

Atalarımız Çanakkale’de horon oynadı

-Trabzon Günleri geçmiş yıllarda düzenlenen bazı merkezlerde bu sene iptal edildi. Gerekçe olarak da Zeytin Dalı operasyonu ve şehitlerimiz olarak gösterildi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

-Türk Milleti olarak hiçbir zaman kimseye boyun eğmedik. Vücuduna 40 küsur ok saplanmış olduğu halde surlara bayrak dikmiş bir milletin mensuplarıyız. Asla yüzümüz yere düşmedi. Çanakkale Savaşı’nda bile sabahlara kadar kemençe çalıp horon oynadı atalarımız. İnsanlar dinç ve moralleri yüksek olsun diye. Vatanımız için ölmekte hiç tereddüt etmeyiz. Ancak bunun yanında hayat devam ediyor. Moralimizi bozmamamız gerekiyor. Afrin’de askeri harekat var diye moralimizi bozar, yüzümüzü yere eğersek bizi kim ayağa kaldıracak? Biz bugün dimdik duracağız. Kemençemizi de çalarız, camiye gider Kur’an’ımızı da okuruz, Mevla’ya dua da ederiz. Sabaha kadar oturup ağlamanın bize hiçbir faydası yoktur.

Önce 41, sonra 61

-Derneğinizden da bahseder misiniz? Bir federasyon çalışmanız var?

- Derneğimiz 1988’de kuruldu. İzmit’in en güçlü STK’larından birisidir. Bu da tabii nüfusun Trabzonlu yoğun olmasıyla doğru orantılıdır. Trabzonlular İzmit’te iş dünyasında da gayet etkin bir pozisyona sahipler. Bu faktörler derneğimizi daha popüler hale getirmektedir. İyi bir yönetimle derneğimizi daha üst noktalara taşımaya çalışıyoruz. Bine yakın resmi üyemiz var. Yeni dönemde 4161 üye hedefliyoruz. Bu da 41 ve 61 rakamlarından, yani doğduğumuz ve doyduğumuz şehirlerin plaka numaraları. Bizim sloganımız önce 41, sonra 61’dir. Biz şu anda Kocaeli’nde yaşıyoruz. Aslında burası vatanımız. Trabzon doğduğumuz yerdir. Buranın ekonomisine can veriyoruz. Buranın ekmeğini yiyoruz, suyunu içiyoruz.

Federasyon faaliyete geçiyor

Kocaeli’nde başlıca 22 tane hemşehri derneğimiz var. Bu derneklerin başkanlarıyla yaklaşık bir yıldır toplantılar yapıyoruz. Artık derneklerin üzerinde bir federasyon olması gerektiğini düşündük. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. Tüzüğümüz hazır. Allah nasip ederse bu organizasyondan sonra ilk işimiz kurucu başkanımızı belirleyip federasyonumuzu resmi olarak hayata geçirmektir. Önümüzdeki dönemlerde Kocaeli’nde inşallah yapılacak bütün etkinlikleri federasyon adı altında yapmayı planlıyoruz.

Kocaeli Trabzonlular Derneği Trabzon Tanıtım Günleri Salih Şahintürk
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg