Büyükliman Kurtuluş’u coşkuyla kutladı

Trabzon Büyükliman ve Çevresi Kalkındırma Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü coşkuyla kutladı.

Büyükliman Kurtuluş’u coşkuyla kutladı
Büyükliman Kurtuluş’u coşkuyla kutladı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Bakırköy Botanic Park’ta düzenlenen geceye halk yüksek düzeyde ilgi gösterirken, protokol misafirleri de hayli kalabalıktı.

Geceye CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Dorul, TÜSED Başkanı Yüksel Yılmaz, Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bedrettin İskender başta olmak üzere çok sayıda iş adamı, bürokrat ve STK yöneticisi ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Vakfıkebirli tecrübeli sunucu Fatma Şentürk’ün başarıyla sunduğu gecede önce Vakfıkebir Lisesi’nin emekli öğretmenlerine hediye plâketleri verildi. Dernek başkanı Ertan Bak, açılış konuşmasının ardından öğretmenlere hediye verme görevini milletvekili Muhammet Balta’dan rica etti. Muhammet Balta da hediyeleri takdim ederken aynı zamanda kendisini de okutan öğretmenlerle ilgili hatıralarını anlattı, kendilerine minnet duygularını ifade etti.

Nasıl Trabzonlu olunur?

Daha sonra Ayçin Oktay ve Fatih Çalışkan’a ödül verildi. Bu iki ismin özelliği, köken itibariyle Trabzonlu olmadıkları halde dernekte aktif şekilde görev yapmaları ve artık Trabzonlu gibi yaşıyor olmalarıydı. Ödülleri veren Akif Hamzaçebi, kendilerini tebrik ederken espri yaparak “Trabzonlu olmanın en kestirme yöntemi sonu 61’le biten telefon numarası almanızdır” dedi. Ayçin Oktay, Kastamonu kökenli bir ailenin çocuğu olarak Zonguldak’ta doğduğunu ve arkadaşlarının çoğunun Trabzon kökenliler olduğunu söyledi. Onlarla olan sevgi bağının Trabzon’a olan sevgiye dönüştüğünü, o sebeple dernekte aktif görev aldığını ifade etti. Arnavut kökenli bir aileye mensup olan Fatih Çalışkan da aynı şekilde Trabzonlu dostları sayesinde Trabzon sevgisine kapıldığını söyledikten sonra “Balkanlardaki bütün Türkler Türkiye özlemi içinde yaşıyorlar. Oradaki uydu antenlerinin hepsi Türkiye’ye bakıyor…” dedikten sonra duygulanarak sözlerini tamamlayamadı. Her iki fahri Trabzonlunun da ilerleyen saatlerde ustalıkla horon oynadıkları gözlerden kaçmadı.

Bir daha Kurtuluş yaşanmasın

Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, geride kalan dört yıllık görev süresinde gerçekleştirdikleri hizmet ve faaliyetler hakkında kısaca bilgiler verdi ve devamının getirilebilmesi için halkın desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. İş adamlarından Vakfıkebir’e yatırım yapmalarını istedi.

İstanbul milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı her zamanki coşkulu ve heyecanlı üslubuyla ülkemizin 2. Kurtuluş Savaşı’nı verdiğini, küresel güçlerin oyunlarının tutmayacağını, milletimizin bu zorlukların üstesinden geleceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu ise işgal yıllarında yaşanan acıların derin izler bıraktığını, Trabzon’un çok kıymetli bir coğrafya olmasının yanında Cumhuriyet değerlerine en çok sahip çıkan şehirlerin başında geldiğini ve çok değerli isimler yetiştirdiğini ifade etti.

Bütün konuşmacıların ortak vurgusu, “bir daha kurtuluş günü yaşamamak” dileği oldu.

Eğlence bölümü Vakfıkebirli ses ve müzik sanatçısı Ferhat Sağlam ile başladı ve bir anda horon salona sığmaz oldu. Daha sonra Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi sahne alarak gösterisini sundu. Gece Trabzonlu sevilen sanatçı Onay Şahin’in türküleriyle son buldu.

 

Büyükliman derneği Muhammet Balta Akif Hamzaçebi Ekrem İmamoğlu Ahmet Hamdi Çamlı Ertan Bak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg