Akçaabatlılar Derneği Meclis Başkanını ağırladı

Akçaabatlılar Derneği, bugün önemli misafirler ağırladı.

Akçaabatlılar Derneği Meclis Başkanını ağırladı
Akçaabatlılar Derneği Meclis Başkanını ağırladı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Dernek merkezinde düzenlenen yemekli davete TBBM Başkanı İsmail Kahraman, Orman Eski bakanı Osman Pepe, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Demokrat Parti Eski Genel Başkanı İsmet Hacısalihoğlu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, derneğin onursal başkanı İsmail Şirin, başkan Hasan Birinci, eski milletvekilleri, bürokratlar ve dernek üyeleri katıldılar.

Kurtuluş kutlamalarına karşıyım

Aynı zamanda derneğin kurucu başkanı da olan İsmet Hacısalihoğlu’nun davetlileri tek tek tanıtmasının ardından yemeğe geçildi. Daha sonra İsmail Kahraman ve davetliler sohbet ettiler. Geniş bir yelpazede seyreden sohbette İsmail Kahraman Rusların bölgeyi işgal ettikten sonra rejim değişikliği nedeniyle geri dönmesinin kutlanmaya değer olmadığını söyledi. “Devlet silahları teslim etmişti. Mevziz direnişler olmuştu ama kurtuluş dediğimiz şey, bir mücadele sonucu değil Rusların çekip gitmesiyle gerçekleşmiştir. Asıl kutlanması gereken fetihtir” dedi.

Rize Trabzon’un kazasıydı

İsmail Kahraman, Şefik Türkmen’den hediyesini alırken şunları söyledi. “Ben Rize’nin Trabzon’a bağlı olmasına karşı çıkıyordum ama Trabzon Salnamesi’ni okuyunca fikrim değişti. Meğer Trabzon’un kazasıymışız. Sadece Rize değil, o günkü ismi Livane olan Artvin, Pazar, Giresun, Ordu ve Samsun’a kadar Trabzon Sancağı diye geçiyordu. O Salname’yi mutlaka edinip okuyun. Bölgenin ne kadar zengin bir tarih ve kültür birikimine sahip olduğunu daha iyi anlayacaksınız”

Toplantının son bölümünde Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen İsmail Kahraman’a yöresel bir işleme türü olan telkarî örneği hediye ederken, Kahraman da hem Şefik Türkmen’e hem de derneğe birer tane TBMM amblemi hediye etti. Akçaabatlılar Derneği Başkanı Hasan Birinci de İsmail Kahraman’a derneğin bugüne kadar yayınladığı kitapları takdim etti.

Yemekten hemen sonra başlayan sohbette Akçaabat hakkında kısa bilgiler veren Şefik Türkmen, son bölümde tekrar söz alarak İsmail Kahraman’a Büyükşehir uygulamasından kaynaklanan problemleri anlattı.

Büyükşehir uygulamasında ciddi problemler var

5. Dönemdir Akçaabat Belediye Başkanı olan Şefik Türkmen, Büyükşehir olmadan önceki dönemle mevcut dönemi kıyaslama imkânına sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti.

 “Büyükşehirlere devlet yardımı yapılırken nüfus ve yüzölçümü kriterlerine göre yapılıyor. Bu uygulamaya göre Trabzon’dan nüfusu az ama toprağı fazla olan şehirlere daha fazla yardım gidiyor. Trabzon’un toprağı az olabilir ama o şehirlere göre daha fazla nüfusu ve çok daha fazla yolu var. Bu kriter isabetsizdir. Düzeltilmesi lazımdır. İkincisi, hizmet konusunda vatandaş arada kaldı. Büyükşehir uygulamasında bazı hizmetleri ilçe belediyeleri bazılarını da büyükşehir belediyesi yerine getiriyor. Fakat biz vatandaşa “Bu hizmet bizim görevimiz değil” diyemiyor ve zor durumda kalıyoruz. Mesela Trabzon’un en uzak ilçesi Şalpazarı’dır, Trabzon’dan oraya ambulans hizmeti gitmesi çok zordur. Büyükşehir koordinatör olmalı ve vilayetin kalkınmasıyla uğraşmalı. Hizmetleri yine ilçe belediyeleri üstlenmelidir. Hizmet bütünlüğü bozulmuştur”

İsmail Kahraman da Şefik Türkmen’e hak verdi, bu aksaklıklarla ilgileneceği sözünü verdi.

Sohbetin ardından İsmail Kahraman ve beraberindeki heyet, davet için Şefik Türkmen ve dernek yönetimine teşekkür ederek dernek merkezinden ayrıldılar.

Karadeniz Manşet

İsmail Kahraman Akçaabatlılar Derneği Osman Pepe İsmet Hacısalihoğlu İsmail Şirin Yaşar Hacısalihoğlu Hasan Birinci
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg