Hamzaçebi: İstanbul'a talibiz

Hemşehri derneklerine ziyaretlerine devam eden CHP İstanbul milletvekili Akif Hamzaçebi, İBB Meclis Üyesi ve CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ile birlikte Beykozlu Giresunlular Derneğini ziyaret etti.

Hamzaçebi: İstanbul'a talibiz
Hamzaçebi: İstanbul'a talibiz Admin
Advert

Beykozlu Giresunlular Derneği merkezinde gerçekleşen kahvaltılı ziyarete dernek yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Beykoz’daki Giresun STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kahvaltı sonrasında yapılan toplantıda söz alan dernek başkanı Ali Bilir, “Giresunlular Beykoz’da önemli bir nüfusa sahip olmasına karşın, dernek yönetimi olarak bugüne kadar hiçbir siyasi görüşe yakın bir çizgi sergilemedik. Tüm siyasi görüşlere aynı mesafede durmaya özen gösterdik. Ancak siyaset yapan hemşehrilerimize de her zaman destek olmaya çalıştık. Beykoz’da kurulan il düzeyindeki ilk hemşehri derneği olmamız, bugüne kadar yaptığımız etkinlikler ve bu etkinliklerin sürekli olması dolayısıyla da burada kurulu bulunan tüm hemşehri dernekleri arasında birleştirici bir rol de üstlendik. CHP’nin yeni yönetimine de Beykoz’daki çalışmalarında başarılar diliyoruz.” dedi.

Dernek başkanımız Ali Bilir’e yönetime geldiği günden bu yana derneği siyaset dışında tuttuğu için teşekkür eden Beykoz CHP ilçe başkanı Aydın Düzgün, “Çok kısa süre önce Beykoz’da CHP’nin ilçe yönetimine seçildik. Beykoz’daki Giresun nüfusunun farkındayız. Giresunlular çok önemli bir mozaik. Bizler siyaset yaptığımız için istiyoruz ki Giresunlular CHP’yi desteklesin, CHP’de siyaset yapsın. Bugün ülkemizin büyük sorunları var. Giresunlular yeterince deneyime sahip.” dedi.

En yakın çalışma arkadaşlarının hep Giresunlu oldunu belirten Akif Hamzaçebi “Giresunlular hem Beykoz’da hem de İstanbul’daki güçlü STK faaliyeti olan hemşehrilerimiz arasındadır. Ben Giresunlu hemşehrilerimizi bizim partimizde siyaset yapmaya davet ediyorum. Buraya sizleri dinlemeye geldim.” diyen Hamzaçebi, katılımcılar tarafından sorulan soruları not aldı.

Akif Hamzaçebi özetle şunları söyledi:

Afrin’de Ordumuzun Muzaffer olmasını Gönülden Diliyoruz 

“Bugün konuşmamız gereken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Afrin'de devam ettirdiği harekâttır. Buna ilişkin bir değerlendirme de yapmak gerekiyor. Zaman akıp gidiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekâtı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye sınırını güvenlik altına almasından kaynaklanan bir harekâttır. Hükümetin, Suriye politikasının yanlış olduğunu her zaman söyledik. Keşke bugünlere gelmeseydik. Bugün konuşmamız gereken, dış politika yanlışlıkları değil, bu harekatın Türkiye'nin Suriye sınırını güvenlik altına almasıdır. Ordumuza başarılar diliyoruz. Muzaffer olmalarını gönülden diliyoruz. İnşallah, hiçbir şehit vermeden Mehmetçiğin bu harekatı tamamlayıp, burnu kanamadan, ülkemizin sınırını güvenli hale getirerek dönmelerini bekliyoruz. Türkiye'nin sınırında terör örgütü yapılanmalarına bu ülke izin vermez, vermemelidir.”

Beykoz’u Büyükşehirden Yönetmeye Talibiz

Kendisine 24 yıl önce Beykoz belediye başkanlığının teklif edildiğini ifade eden Hamzaçebi, “Beykoz Belediye Başkanı olacak arkadaşıma şimdiden başarılar diliyorum. Biz Beykoz'a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet edeceğiz. Beykoz'a hizmet etmek şereftir. Bu şerefi taşıyacak, çok değerli arkadaşlarımız var.” dedi.

Ben de Metrobüsü Kullanıyorum

Ulaşımda metrobüslerin çok yoğun olarak tercih edilmesinden kaynaklanan birçok olumsuzluğun yaşandığının belirtilmesi üzerine Hamzaçebi “Metro inşaası uzun ve maliyetli olduğu için belediyeler metrobüs yapmayı tercih ediyor. İstanbul için metrobüs nihai çözüm değildir. Asıl çözüm metro hatlarıdır. İBB, en son metrobüs ihalelerini iptal etti. Neden, daha ekonomik bir şekilde yapacağız diye. Demek ki Kadir Topbaş bu ihaleleri pahalı yapmış. Biz İstanbul’da ulaşımı en ideal seviyeye ulaştıracağız. Ben de bazen trafik yoğun olduğunda metrobüs kullanıyorum. Vatandaşlarımızla birlikte sohbet ediyoruz.” dedi.

Polemik Adamı Değilim

İstanbul İl başkanının basında yer alan tweetlerinin kendisinin büyükşehir belediye başkanlığı adaylığını nasıl etkileyeceği, sahada bu durumu nasıl izah edeceğinin sorulması üzerine Hamzaçebi “Ben günlük polemiklerden beslenen bir siyasetçi değilim. İl başkanı attığı tweetler ile ilgili gerekli açıklamayı yaptı. Ben polemik adamı deği her zaman hizmet adamı olmaya çalıştım. Önümüzde seçimler var. Biz memleketimize hizmet etmek amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

CHP Beykoz’da Neden Giresunlu Aday Göstermiyor?

Beykozlu Giresunlular Derneği eski başkanı ve yönetim kurulu üyesi Fuat Kuş “Beykoz'daki nüfusun çoğunluğunu Giresun, Ordu ve Kastamonu illeri oluşturuyor. CHP daha önce Ordulu bir aday göstermiş ve Beykoz’da belediye seçimini kazanmıştır. Diğer iller için bir şey söyleyemem ama bir Giresunlu olarak CHP Beykoz’da neden Giresunlu aday göstermiyor?” sorusu üzerine Hamzaçebi “Bir siyasi parti göstereceği adayın halkta karşılığı var mı diye bakmalıdır. Biz Beykoz’daki STK larımızı dinleyeceğiz, Beykozlu kimi başkan olarak görmek istiyorsa onu aday göstereceğiz.” dedi.

Akif Hamzaçebi’nin ziyareti Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Ali Bilir’in kendi yazdığı Beykoz kitabı, kadın erkek dayanışmasını simgeleyen Çotanak heykeli hediye etmesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: Giresun Medya Platformu-A. Öner Meral

Akif Hamzaçebi Ali Bilir Beykoz Giresunlular Derneği Aydın Düzgün
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg