Trump adı ülkemizde hiçbir tabelada olmamalı

İstanbul Trabzon Federasyonu, bir basın toplantısı düzenleyerek Şişli Mecidiyeköy’de bulunan Trump Plaza’nın adının değiştirilmesini istedi.

Trump adı ülkemizde hiçbir tabelada olmamalı
Trump adı ülkemizde hiçbir tabelada olmamalı Admin
Advert

ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı büyükelçiliğin Kudüs’e taşınması suretiyle Kudüs’ün İsrail’in resmi başkenti olarak tanıması kararını reddettiklerini ve şiddetle kınadıklarını ifade eden İTF Başkanı Dursun Çağlayan, Trump Plaza mülkiyet ortaklarından olan Doğan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’a seslenerek plazanın adının değiştirilmesini istedi.

Başkan Dursun Çağlayan’ın İstanbul Trabzon Federasyonu Yönetim Kurulu ve üye dernekler adına yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

İstanbul Trabzon Federasyonu yönetimi ve bağlı olan dernekler olarak Trump Plaza'nın adının değiştirilmesini talep etmekteyiz. Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump İslam dünyasından gelen tüm tepkilere karşın Kudüs'ü İsrail'in resmi başkenti olarak tanıdı ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınacağını açıkladı.

ABD nin bu kararını red dediyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Kudüs İslam dünyasının ilk kıblesi olup Dünyanın başkentidir. Bu talihsiz açıklama bizleri çok yaralamış olup ülkemizin göstermiş olduğu tepkilerin arkasındayız. Lakin hem Türkiye kamuoyunun hem Müslüman aleminin hemde Hıristiyan dünyasının göstermiş olduğu tepkilerin yetersiz olduğunu düşünmekteyiz. Gösterilen tepkiler ve yaptırımlar yetersizdir. Zaman birlik zamanıdır.

Trump Plaza Mülkiyet ortaklarından Doğan Grubu ve sayın Aydın Doğana sesleniyoruz. "Trump Plazanın adını Müslümanların hassasiyetini düşünerek değiştirilmesini" istiyoruz. Bu belki küçük bir adım olacaktır. Fakat yaptırım anlamında çok anlamlı olacağını düşünmekteyiz. Bu istek yalnızca bizlerin değil ülke insanımızın ortak isteğidir. Bu isteğin de Sayın Aydın Doğan tarafından göz ardı edilmeyeceğini umuyoruz.

 İstanbul Trabzon Federasyonu Yönetim Kurulu ve üye Dernekler adına

Genel Başkan

Dursun Çağlayan

Trump Trump Plaza Aydın Doğan İstanbul Trabzon Federasyonu Dursun Çağlayan Kudüs
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg