Hüseyin Ayaz bayrağı açtı

Trabzon Dernekleri Federasyonu Eski Başkan Vekili Hüseyin Ayaz, onursal başkanı olduğu Of Aşağı Kışlacık Köyü Derneği ile Aşağı Kışlacık Köyü Muhtarlığı'nın ortaklaşa düzenlediği iftarda yeni bir oluşumun işaretini verdi.

Hüseyin Ayaz bayrağı açtı
Hüseyin Ayaz bayrağı açtı Admin
Advert


Of Aşağı Kışlacık Köyü Derneği ve Muhtarlığının birlikte düzenledikleri Büyük Hastikoz İftarı ramazanın son akşamı Of Gün Batımı Restoranda yapıldı. 1000 kişiye yakın davetlinin katıldığı iftar bir dizi etkinlikle devam etti.

Hastikoz İftar Sofrası ve Gala programına;  Trabzon Bölge İdare Mahkeme Başkanı Kenan Ayaz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Şube Müdürü Haydar Bayrak, Of Muhtarlar Derneği Başkanı Tahir Bulut, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Trabzon Artvinliler Dernek Başkanı Ahmet Külekçi, AK Parti Of Kurucu İlçe Başkana Fazlı Capoğlu, Of Şoförler Odası Başkanı Şahmeran Er, Memur-Sen Başkanı ve Of Belediyesi insan kaynakları ve Eğitim Müdürü Yüksel Yaşar, Of Belediyesi Mahalli Hizmetler Müdürü Bayram Türk, Bölge Sanatçısı Temel Reis, Of Çukurova Mahallesi Muhtarı İsmail Duran, KarabudakMahallesi Muhtarı Ensar Ayaz, Bayırca Mahallesi Muhtarı İsmail Doğanay, Kazançlı Mahallesi Muhtarı Ahmet Paşaloğlu, Dağalan  Mahallesi Muhtarı Ali Akyazıcı, YanıktaşMahallesi Muhtarı Ali Şapoğlu katıldı.

Sunuculuğunu Hastikozlu eğitimci- yazar İzzet Keleş’in yaptığı program Of Çarşıbaşı Camii İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz’ün Kuranı Kerim tilaveti ve Emekli Vaiz Hüseyin Güven Hocanın dualarıyla başladı. İftarın açılması ve yemeğin tamamlanmasından sonra programla ilgili konuşmalara geçildi.  

Üsküdar Parkı yenileniyor

 Kürsüye ilk olarak Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Of Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Başkanı Abdullah Ayaz geldi. Ayaz,  “Of Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda daha önce Eski Üsküdar Belediye Başkanı Oflu hemşerimiz rahmetli Mehmet Çakır’ın yaptırmış olduğu Of Devlet Hastanesi arkasındaki Üsküdar Parkını sökerek yerine modern kent parkı yapacağız. Daha önceleri köyümüzde ve çevresinde bazı camilerimizin dış cephe çalışmalarına destek verdik. Köyümüzde başlatılan ve Yol Yapım Heyeti tarafından takip edilen yol genişletme ve beton çalışmalarına Hayrat yolu Yukarı Kışlacık arasındaki 3 km. ana yol için gerekli betonun tamamını temin edip beton dökümüne başladık. Köyümüzün girişinde tehlike arz eden köprünün yapımı için yetkililerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine heyetimizin belirleyeceği köyümüzde bir yerde çocuk parkı yapacağımızın müjdesini veriyorum.” şeklinde konuştu.

Çalışmalar Bayramdan sonra devam edecek

 Daha sonra kürsüye gelen Of Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Ayaz da yapmış olduğu açıklamada; “27 yıldır içinde bulunduğum STK çalışmalarımda ilk kez ilçemde böyle maneviyatı yüksek bir etkinliği gerçekleştirmenin hazzını yaşıyorum. Bu çalışmaları yürüten komisyona ve davete icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Köyümüz insanlarının devletimizle el ele vererek oluşturduğu enerjiyi sinerjiye dönüştürdük. Çalışmalara başta komisyon üyelerine arazisinden fedakârlık yapan, el emeğiyle destek verenlere, 400 metre küp betonla katkı sağlayan İhsan Ayaz’a, 2000 metre küp betonla katkı yapan Abdullah Ayaz’a, Of Belediyesine, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çalışmalara Ramazan Bayramı sonrası 5 km. ana yol çalışmasını tamamlandıktan sonra köyümüzün içindeki ara yolları yaparak devam edeceğiz. Beton çalışması tamamlanan yerlerde 100 metrede bir oturacak yol kenarlarına akan sularımızın 10 tanesine çeşme yapacağız. Köyümüzün tarihi yapılarından olan ve çalışamaz halde bulunan değirmenimizin su kanalını yaparak çalışır duruma getireceğiz. Okulumuzu tadilattan geçirerek köyümüzün kültürel etkinliklerinde kullanmak istiyoruz. Okulumuzun bahçesinde halı saha ve çocuk parkı yapmayı planlıyoruz. Çay alım evinin önündeki doğal suya Osmanlı mimarine uygun çeşme yaparak, tarihi taş köprümüzü restore ederek tekrardan köyümüze ve çevre insanların kültür hizmetine kazandıracağız"


Oflu Hocalar belgeseli yılsonunda hazır

KTÜ İlahi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, OFİMDER Başkanı Of Çarşıbaşı Cami İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz, Of Müftülüğü Vaiz Hüseyin Güven ve Fatih Müftüsü Vahap Kabucuoğlu’nun himayelerinde tamamlanmak üzere 4 bölümden oluşan Oflu Hocalar Belgeseli yılsonuna kadar yetiştirerek galasını inşallah hep beraber bu salonda,  ikincisini de İstanbul’da yapacağız.

Çok geniş kapsamlı Of Rus Savaşları Belgeseli’ni 2018 yılında inşallah hazırlayacağız.

Kurulma aşamasında olan (Of AKUT) Of Arama Kurtarma Derneğini İlçeme kazandıracağım"

Hüseyin Ayaz yeni STK meşalesini Of’tan yaktı

Ayaz, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ilgili yeni bir oluşum içinde olduklarını ve konuyla ilgili düşüncelerini; “ 27 yıldır aralıksız içinde bulunduğum STK’lara yaklaşık bir buçuk yıl önce rahmetli kardeşinin hastalığının yeniden nüksetmesi nedeniyle ara vermek zorunda kaldım. STK’lara bayramdan bir ay sonra yeniden dönerek STK’lardaki kanaat önderlerimiz, STK’lardan gelen deneyimli kişiler, tüm Trabzonlu meslek grupları, siyaset, iş adamlarının bünyesinde taşıyarak temsiliyeti üst düzeyde olacak başta; Trabzon, Karadeniz, Türkiye STK’larına uzun yıllar yön verecek STK’larını yeniden inşa etmek üzere harekete geçeceğiz. Takriben kasım ayı içinde İstanbul’da tüm Trabzonlu değerlerimizle büyük Trabzon buluşmasını gerçekleştirerek vira bismillah diyeceğiz.” sözleriyle ifade etti.

Program saat 21.00’da gösterilen “Hastikoz’da Bir Zamanlar” filminin gala gösterimiyle sona erdi. 

Hastikoz Aşağı Kışlacık Köyü Hüseyin Ayaz Abdullah Ayaz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg