Muharrem Usta: Trabzon ve Rize kardeştir

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Trabzonspor-Bursaspor maçı ve sonrasında başlayıp devam eden tartışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Muharrem Usta: Trabzon ve Rize kardeştir
Muharrem Usta: Trabzon ve Rize kardeştir Admin
Advert

Şahsi sosyal medya hesabından maddeler halinde açıklama yapan Usta, meselenin ciddiyetinin farkında olduklarını ve Bursaspor maçında Trabzonspor’un en üst düzeyde performans göstermesi için bütün tedbirleri aldıklarını, ancak yine de takımın sahadan mağlubiyetle ayrılmasına engel olunamadığını söyledi. Usta’nın açıklamalarının tam metni şu şekilde:

"Büyük takımlar hedeften uzaklaşırsa maalesef maç seçmeye başlarlar. O nedenle bu maçlara (GS,BJK,Başakşehir, FB) motive olmak kolaydır. Herkes bilir ki... TS hedeften BJK maçı sonrası uzaklaşmaya başladı ve Gençlerbirliği maçı dahil son 5 maçta sadece 4 puan alabildi. FB maçı sonrası bazı oyuncularımıza izin verilmişti. Ancak Bursaspor, GB'yi yenemeyince izinli oyuncularımız tekrar geri çağrıldı. Direkt oynayan bazı oyuncularımız da sakat ya da cezalıydı (Onur, Olcay, Okay, Bero). Kadro derinliği olmayan takımımız iyice daralmıştı. Takımda full oynayan 9 oyuncu yabancıydı. Takdir edersiniz ki yurtiçi dengeleri bizler kadar bilmeleri ve anlamaları mümkün değildir.

Teknik kadroyla mutabakat sağladık

Ligi adeta tamamlamış olan takımımız için son maçımız kritik hale gelmişti. Bu durum yönetim olarak sorumluluğumuza zirve yaptırmıştı. Yönetim olarak teknik kadroyla konu masaya yatırılmıştır. İşin ciddiyeti konusunda mutabakat sağlanmış ve takım kampa alınmıştır. Maçın önem derecesine göre takımımıza GS, BJK, FB ve Başakşehir maçlarında uygulanan prim sistemi Bursa maçı için de uygulanmıştır. Maç sonucuna göre fırsatçıların tahribatına karşı tatil modundaki bir takımın işini ciddiye alması için tüm tedbirler alınmıştır. Belki de bu durum yıllardır kendi menfaatleri için Rize ile Trabzon'u çatıştırmak isteyenlerin oyununu bozmak için iyi bir fırsattı. Ancak bu sorunun daha fazla manipüle edilmesine Rize'nin 34 maçlık performansı ve Trabzonspor’un son maçtaki performansı engel olamadı. Fırsatçıların ve başka renklere âşık manipülatörlerin timsah gözyaşlarıyla yaptıkları kışkırtmalara inat biz biriz ve beraberiz.

Fırsatçıların boş durmayacağını biliyorduk

Biz fırsatçıların; Rize ile Trabzon arasında oluşturulan fay hattını maç sonucuna göre depremle sarsabileceklerini tabii ki biliyorduk. Bunu bilen bir yönetim gerekli tedbirleri almayarak, işini savsaklayarak bile bile tuzağa düşer mi? Suçlamak kolay ancak... El insaf. Allah kötü niyetli kışkırtıcıları; ağzından çıkanı kulağıyla duymayanları; kötü amaçları uğruna fesat çıkaranları ıslah eylesin. Unutmayalım ki; Rize ile Trabzon kardeştir. İki şehrin arasını açan sorumsuz kişi ya da kurumlar bugüne kadar Rizespor için ne yapmıştır?

Trabzonspor Muharrem Usta Rizespor Bursaspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg