Fenerbahçe-Trabzonspor / İlk 11'ler belli oldu

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor kozlarını Kadıköy'de paylaşacak.

Fenerbahçe-Trabzonspor / İlk 11'ler belli oldu
Fenerbahçe-Trabzonspor / İlk 11'ler belli oldu Admin
Advert

Sezonun son büyük maçı bu akşam Kadıköy'de oynanacak. Fenerbahçe, 3.’lüğünü muhafaza etmek; Trabzonspor ise 19 yıldır Kadıköy'de yenemediği rakibini dize getirmek için sahaya çıkacak. 

Ligin son 4 haftasında 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle puan kayıpları yaşayarak Avrupa kupalarına katılma yolunda yara alan bordo-mavililer, 23 Ağustos 1997'de 3-1 kazandığı karşılaşmanın ardından 20 yıldır deplasmanda yenemediği rakibi karşısında galibiyet hasretine son vererek moral bulmak istiyor. Ligde geçen hafta Medipol Başakşehir beraberliği ile altıncı sıraya gerileyen bordo-mavililer, Avrupa iddiasını sonuna kadar kovalayarak kalan 2 haftada Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarında 6 puanı hedefledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle orta saha kurgusunu oluşturmakta zorlanıyor. Sarı kart cezalısı Alper Potuk, Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Mehmet Topal ve Ozan Tufan'ın durumu maç saatinde belli olacak.

Sakatlığı bulunan bir diğer futbolcu Şener Özbayraklı ise maça yetiştirilmeye çalışılıyor. Şener'in forma giymemesi durumunda sağ bekte geçen hafta olduğu gibi Hasan Ali Kaldırım oynayacak. Bu durumda savunmanın solunda ise İsmail Köybaşı görev alacak. Fenerbahçe'de sakatlıkları nedeniyle sezonu kapatan Jose Fernandao, Fabiano Ribeiro ile ağrılarını öne sürerek antrenmanlara çıkmayan Gregory van der Wiel, Trabzonspor maçında yer almayacak.

Trabzonspor'da ise kart cezalısı Nijeryalı oyuncu Ogenyi Onazi, Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Ligin ikinci yarısında deplasmanda art arda 8 maçlık yenilmeme serisi yakalayan Trabzonspor, Fenerbahçe maçında da mağlup olmazsa 2010-2011 sezonundaki 8 maçlık kaybetmeme serisini geride bırakmış olacak. Bordo-mavililer, ligde 2017 yılında oynadığı 8 deplasman maçında 6 galibiyet, 2 beraberlikle 20 puan topladı.

Trabzonspor'da 4 futbolcu Fenerbahçe maçı öncesi sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Bordo-mavililerde Aytaç Kara, Mustafa Akbaş, Bero ve Rodallega, kart görmeleri durumunda ligin son haftasındaki Bursaspor maçında görev alamayacak. 

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

FENERBAHÇE - TRABZONSPOR

STAT: Ülker Stadı
HAKEM: Ali Palabıyık

SAAT: 19.00
YAYIN: beIN SPORTS

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Hasan Ali, Kjaer, Skrtel, İsmail, Mehmet Topal, Josef de Souza, Emenike, Lens, Sow, Robin van Persie.

TEKNİK DİREKTÖR: Dirk Advocaat

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Uğur Demirok, Medjani, Mas, Okay, Bero, Olcay, Yusuf Yazıcı, Castillo, N'Doye

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

Trabzonspor Fenerbahçe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg