Yomralılar Gebze'de buluştu

Merkezi İstanbul Ümraniye'de bulunan Yomralılar Sosyal, Kültürel Yardımlaşma Derneği birlik ve beraberlik gecesi düzenledi.

Yomralılar Gebze'de buluştu
Yomralılar Gebze'de buluştu Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Gebze Kadırga tesislerinde organize edilen geceye Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Gençtürk ve Yomra mahalleri muhtarlarının tamamı, Yomraspor Başkanı Şemsettin Özcan, belediye meclis üyeleri, Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Odası İstanbul Şubesi Başkanı Ali Boz, İstanbul Trabzon Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Orhan Çağlayan, Göksal Purtuloğlu ve Togay Emin, Kartal Belediyesi Kartursaş Yönetim Kurulu Başkanı Harun Özdemir, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Yomralılar katıldılar. Davetlilerin salonu tamamen doldurduğu gözlendi.

Yapacak çok işimiz var

Duayen sunucu ve şovmen Necati Selvitop'un kendine özgü üslûbuyla renklendirdiği gecede ilk olarak Aslı Çiçek sahne aldı ve usta sanatçılara taş çıkartacak bir performans sergiledi. Yöresel kemençe sanatçısı Enver Turan türkülerini sıraladıktan sonra protokol faslı başladı. Dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sahneye çıkan Başkan Şahin Çakır kısa bir teşekkür konuşma yaparak özetle şunları söyledi. “Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sekiz yıl aradan sonra sizlerle buluştuk. Mevlaya şükürler olsun. Beni arkamdan iten 15 yönetim kurulu arkadaşım başta olmak üzere Yomralılar Derneği'ne bir çivi çakan herkese de şükranlarımı sunarım. Daha nice yürüyecek yolumuz var, yapacak daha çok işimiz var

Şahin Çakır'ın ardından Özdil Muhtarı Barış Hatipoğlu'na söz verildi. 15 Temmuz Gazisi olan ve o gece bir gözünü kaybeden Hatipoğlu, “Gözümüzü veririz, hatta gerekirse canımızı da veririz ama bir karış toprak vermeyiz” deyince salonda duygulu anlar yaşandı. En büyük alkışı Barış Hatipoğlu aldı.

Nüfus 18 bindi, 40 bini geçti

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu da bir konuşma yaparak Yomra hakkında önemli konulara değindi. 13 yıldır Yomra'da görev yaptığını ifade eden Sağıroğlu, “Biz geldiğimizde ilçe nüfusu 18 bindi. Şimdi 40 bini geçti. Hedefimiz ise 70 bindir. Nüfusu bu kadar artan bir yerde bir şeyler oluyor demektir. Üç-dört yıldır yoğun bir turizm yatırımı var. Sizlerden de yatırım yapma imkânı olanlardan gelip yatırım yapmalarını rica ediyorum. Biz kendilerine her türlü desteği sağlayacağız. Telefonum 24 saat açıktır, Yomra'ya geldiğinizde sizleri ağırlamaktan onur duyarız. Biz randevu sistemi uygulamıyoruz. Tabii Yomra'da yapamadıklarımız da var. Mega projeleri hayata geçirip Yomra'yı marka şehir haline getiremedik. Ancak artık arkamız sağlam, Süleyman Soylu gibi bir destekçimiz var. Bundan sonra hedeflerimize daha kolay gidebileceğiz” dedi.

Senede en az bir kere gelin

Yomra kaymakamı Hasan Balcı da, Rizeli bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da doğduğunu ve birçok farklı bölgede görev yaptığını, çocukluğundan beri her yaz memleketine tatile gittiğini, dolayısıyla bölgeyi ve insanlarını çok iyi tanıdığını ifade etti. Kaymakam sözlerini şöyle tamamladı. “Sizlerden iki ricam var. Birincisi, memleketinize senede en az bir kez gelin. Bir gün de olsa durun, topraklarınızı sahipsiz bırakmayın. İkincisi, imkânlarınız ölçüsünde memleketinize katkıda bulunun. Yapacağınız katkıyı küçümsemeyin. Şu anda bu salonda belki bin kişi var. Hepsi küçük bir katkıda bulunsa, toplandığı zaman çok şey ifade edebilir”

Yomraspor Başkanı Şemsettin Özcan da kısa bir konuşma yaparak, hem kulübün tarihçesi hakkında bilgi verdi hem de Yomralılardan destek istedi.

Taner Eyüboğlu ve Şükrü Güler'in sahne alarak davetlilere horon oynattığı gece geç vakitlere kadar devam etti.

Yomra Yomralılar Derneği Şahin Çakır İbrahim Sağıroğlu Hasan Balcı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg