Soylu: Ankara’da bir kardeşiniz var

Süleyman Soylu, İstanbul'da katıldığı bir gecede "Ankara’da bir karargâhınız, karargâhınızda da bir kardeşiniz var. Bilmelisiniz ki, gücümüz yettiği ölçüler içerisinde o karargâh hem sizlerin hem de milletimizin emrindedir." dedi.

Soylu: Ankara’da bir kardeşiniz var
Soylu: Ankara’da bir kardeşiniz var Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat ile iş adamı Çağlar Kalafatoğlu’nun organize ettikleri 3. Geleneksel Karadeniz Gecesi, Baltalimanı’ndaki İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Programa birbirinden değerli Trabzonlu siyasetçi, akademisyen, bürokrat ve iş adamları katıldı.

Son derece renkli geçen programın davetlileri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, eski milletvekili ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Tekirdağ Valisi Enver Hacısalihoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan, Kocaeli Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Seher Komsuoğlu, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta,  Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Gökhan İpek, Kızılay Eski Genel Başkanı Tekin Küçükali, TÜSED Genel Başkanı Yüksel Yılmaz ve çok sayıda seçkin isim yer aldı.

Sunuculuğunu Zeki Gökçe’nin yaptığı programda davetlilere yöresel yemekler ikram edilirken, Trabzonlu sanatçılar Ali Bakanay ve Abdullah Akat sırasıyla sahne alarak müzik ziyafeti sundular.

Protokol konuşmalarında ilk sözü ev sahibi Prof. Dr. Sedat Murat aldı ve kısa bir selamlama konuşması yaparak başta Bakan Süleyman Soylu olmak üzere katılanlara ayrı ayrı teşekkür etti. Daha sonra mikrofona gelen Bakan Süleyman Soylu da sözlerine geceyi organize eden Sedat Murat’a teşekkürle başladıktan sonra “Allah bu millete çok güzel bir coğrafya bahşetmiş. Bize tevarüs eden en önemli mesele bu ülkeyi güçlü, zengin ve özgür kılmak ve yarınlara güçlü bir şekilde taşımaktır. Emanetlerimizin farkındayız. Biz siyaset alanında devlet yönetiminde, buradaki çok değerli insanlar kendi alanlarında kollarını sıvayarak 21. Yüzyılın bize sağladığı güzel imkânları ve fırsatları, etrafı ateş çemberi olan bu ülkede iyi değerlendirerek bunu başarmalıyız. Sizden ricam, moralinizi yüksek tutmanızdır. 19. ve 20. Yüzyıl’da yakalamak isteyip de yakalayamadığımız bir fırsatla karşı karşıyayız.

Giydiğimiz forma Türkiye formasıdır. Bu ülkeyi zengin ve mutlu kılma sorumluluğumuz olduğu kadar, şu masalarınızda bulunan yöresel kültürümüzü hasarsız yarına taşıma sorumluluğumuz da var. Bu ülkenin dünyaya ihraç edebileceği en büyük zenginliği büyük medeniyet mirasımızdır. Bu medeniyet mirasımızın en önemli parçasıyla, yani ezgilerimiz ve türkülerimizle, güzel yemeklerimizle bu akşam buradayız.

Şampiyonluk Bekliyoruz

Trabzonspor’umuzun saygıdeğer başkanı da aramızda. Bu sene belki ama seneye Trabzonspor’umuzun 50. Kuruluş yılında şampiyonluk bekliyoruz. Bizim insanımız başarıya hem hasret hem de layık insanlardır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak buradaki değerli hemşehrilerimize şunu söylemek istiyorum: Ankara’da bir karargâhınız, karargâhınızda da bir kardeşiniz var. Bilmelisiniz ki, gücümüz yettiği ölçüler içerisinde o karargâh hem sizlerin hem de milletimizin emrindedir. Türkiye’yi hep birlikte 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine adım adım götürme kararlılığımızı sizlerle birlikte kucaklayacağız.”

Süleyman Soylu, konuşmasını bitirdikten sonra bir başka programa katılmak üzere mekândan ayrıldı.

Gece daha sonra Abdullah Akad’ın türküleriyle horona durdu. Etkinliğin finalini ise ünlü horon ustası Şenol Şentürk ve ekibinin muhteşem gösterisini müteakiben toplu horonla sona erdi.

Karadeniz Manşet

Süleyman Soylu Muharrem Usta Ekrem İmamoğlu Enver Hacısalihoğlu İsmail Yüksek Mahmut Ak Tekin Küçükali Sedat Murat Çağlar Kalafatoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg