Yolüstü Örnek Köyü Derneği kermesle örnek oldu

Trabzon Arsin Yolüstü Örnek Köyü Kültür ve Dayanışma derneği tarafından Yolüstü köyünde yapımına başlanan camii ve müştemilatı için İstanbul Bahçelievler’de kermes düzenledi.

Yolüstü Örnek Köyü Derneği kermesle örnek oldu
Yolüstü Örnek Köyü Derneği kermesle örnek oldu Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Kermese Bahçelievler kaymakam vekili ve İstanbul vali yardımcısı Osman Ateş, Ak parti ilçe başkanı Zülküf Türkoğlu, Bahçelievler belediye başkanı Osman Develioğlu, başkan yardımcısı Yakup Dalkılıç, MHP ilçe başkanı Mehmet Kaya, Bahçelievler belediyesi meclis üyesi Ahmet Hocaoğlu, İstanbul muhtarları derneği ve Bahçelievler Trabzonlular derneği başkanı Selami Aykut, İstanbul Bakkallar Odası ve Arsin Dernekler Federasyonu başkanı İsmail Keskin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık ve Spor Daire Başkanı Mustafa Doğru, Arsin Foşalılar Derneği Başkanı Mustafa Şahin, Araklı Halilli köyü dernek başkanı Recep Ayaydın, derneğin onursal başkanı Soğanlı Mahallesi Muhtarı Seyfettin Kara, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fehmi Kandemir, ilçedeki STK temsilcileri, basın mensupları, hayırseverler ve Yeşilyalı İlme Hizmet Vakfı Başkanı Ahmet Özdemir’in duaları ve Kuran’ı Kerim tilaveti ile açılışı yapıldı.

Derneğin kermesle ilgili yaptığı açıklama şöyle:

Türkiye’nin dört bir yanındaki köylülerimizin el emeği göz nuru el işleri ve yemekleri, istanbul’daki bayan köylülerimizin büyük çabaları ve kermes düzenleme komitemizin üstün gayretleri ile tamamen ücretsiz olarak elde ettiğimiz ürünleri sergilediğimiz ve satışa sunduğumuz kermesin bütün geliri köyümüzde yapılacak olan camii inşaatına bağışlanacaktır.

Kermesin ilk gününe ve açılışta yoğun bir talep patlaması yaşandı adeta izdiham oluştu gelen misafirler ve köylülerimiz adeta  hayır yarışına girdiler. Yaklaşık olarak 10 gün sürmesi beklenen kermesten büyük bir gelir elde etmeyi arzu eden kermes düzenleme komitesi bütün köylülerimizi ve hayırsever dostlarımızı kermese gelip alışveriş yapmaya davet ediyor.

Derneğimizin başkanı Dr. Mehmet Tiryaki öncülüğünde kadın kolları başkanı Ayşe Bezirkan ve kermes düzenleme komitesi Abdurrahman Tiryaki, Resul Bezirkan ve Ekrem Kara ile birlikte Bayan erkek bütün köylülerin el birliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüğü kermeste herkesin görevi ve görev yeri belirlenmiş ve her standın başında bir kişi olmak üzere onları yöneten düzenleme komitesi ve kadın kolları başkanı tam bir uyum içerisinde canla başla çalışmalarını devam ettiriyor.

Başta yemek, hediyelik eşya, çeyiz ürünleri, tekstil, ayakkabı, züccaciye ve yöresel ürünler olmak üzere geniş bir yelpazede satışa sunulan ürünler ilk günlerde adeta kapış kapış gidiyor. Özellikle köyde yapılmış kara lahana dolması,mısır ekmeği,turşu kavurması,kesme makarna ve laz böreği adeta yetiştirilemiyor. Vatandaşlar alışveriş yaparak hem hayır işliyor hem’de ihtiyaçlarını uygun fiyatlara tedarik etmiş oluyor.

İstanbul’da bir çok il ve ilçe derneklerinin başaramadığını bir köy derneği olarak başaran Arsin Yolüstü örnek köyü kültür ve dayanışma derneği etkili faaliyetlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Bu özel ve bir o kadarda anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan bütün dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Açılışa katılan maddi ve manevi destekleri ile her zaman yanımızda olan bütün köylülerimize tek tek teşekkür ederiz. Özellikle dualarında bizleri eksik etmeyen Türkiye’nin dört bir yanındaki hemşehrilerimize teşekkür ederiz.

Osman Ateş Zülküf Türkoğlu Osman Develioğlu Abdurrahman Tiryaki Selami Aykut İsmail Keskin Recep Ayaydın Seyfettin Kara
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg