Muharrem Usta: Daha yolun başındayız

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nin düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Muharrem Usta: Daha yolun başındayız
Muharrem Usta: Daha yolun başındayız Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Bahçelievler’de faaliyet gösteren Trabzon hemşehri derneklerinin geleneksel hale getirdiği toplantılar çerçevesinde bugün Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda konuşan Usta, Trabzonspor olarak çok zor günler geçirdikten sonra başarılı bir döneme girildiğini, ancak daha yolun başında olduğumuzu söyledi.

Dernek Başkanı İsmail Turgut Öksüz’ün kısa açılış konuşmasından sonra söz verilen Muharrem Usta özetle şunları söyledi.

“Geçen yıl başı gecesi Twitter’da bir şeyler yazdım. Gelen cevapları ömrüm boyunca unutmayacağım. En ağır hakaretleri de işittim, sonuna kadar destek olacaklarını söyleyenleri de gördüm. Çok zor günler geçirdik. Şimdi şükürler olsun iyi bir yola girdik. Ancak daha yolun çok başındayız. Bize o günlerde teknik direktör Ersun Yanal’ın görevine son vermemi, hâttâ kendisiyle birlikte benim de gitmemi isteyen mesajlar, yazılar yazılıyordu. Eğer direnemeyip de teknik direktörü gönderseydik, şimdi yine geçen yıl olduğu gibi küme düşme korkusu yaşıyor olacaktık.

En başarılı kulüp biziz

Başarıyı da başarısızlığı da çok fazla abartıyoruz. Başarıda çok sevinmemeli, başarısızlıkta çok üzülmemeliyiz. Trabzonspor taraftarı dünyada örnek olmalıdır. Son zamanlarda yaşadığımız başarılı sürece kadar, camia olarak büyük kulüp olduğumuzu unutmuş ve sıradanlaşmayı kabul etmiş gibiydik. Asla böyle bir düşünceye kapılmamalıyız. Trabzonspor 1974’te Türkiye 1. Ligi’ne çıkmış ve bugüne kadar geçen zamanda şampiyonluk ve ikincilik sıralaması baz alındığında toplamda belki de en başarılı kulüp hâlâ biziz.

Biz geldiğimizde kulübün 80 milyon lira yıllık geliri vardı. Şimdi 190 milyon civarında. Yine de biz İstanbul’la gelir konusunda yarışmamalıyız. Yarışmaya kalkarsak kaybederiz.

Trabzonspor başarılı olacaksa hepimizin çabasıyla olacaktır. Bu sadece yönetimlerin başarabileceği bir şey değildir”

1461 olmasaydı...

Başkan Muharrem Usta, gelen bir soru üzerine 1461 Trabzon özelinde Trabzonspor’un bölge takımlarıyla ilişkisine dair de şu açıklamaları yaptı:

“1461 kurulduğundan beri Trabzonspor’a 48 milyon TL maliyeti olmuş. Bir de 1461 bölge takımlarına ağabeylik yapacağına onlarla rekabet içine girmiş. Fatih ve Gökdeniz ayarında kaç tane yıldız çıkarmış? Ne yazık ki Akhisarspor’un altyapısı vazifesi görmüş. 1461 kurulup da bu 48 milyon TL. bölge takımlarına, altyapı hizmetlerine sarf edilseydi çok daha faydalı işler ortaya çıkabilirdi. İstanbul’la gelirde yarışamayız ama mevcut gelirimizi iyi yönetirsek çok daha başarılı olabiliriz.

Akyazı’daki sahaları ve tesisleri Trabzonspor’la uyumlu çalışmaları şartıyla bölge takımlarına tahsis etmeyi düşünüyoruz. Çünkü Trabzonspor’un altyapısı bütün bölge takımlarıdır. Bölge Trabzonspor’un futbol havzasıdır. Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde kalabilir.

Diyelim ki biz bir sistem kurduk, sistem de başarılı oldu. Bizden sonra bir başkası gelir de sistemi dağıtmaya kalkarsa ne olur? O da artık sizin sorununuz”

Muharrem Usta’dan sonra konuşan dernek başkan ve temsilcileri de başkanın kendilerine zaman ayırmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu toplantıların zaman zaman yapılmasında büyük faydalar olacağını vurguladılar ve tavsiyelerini ilettiler.

Karadeniz Manşet

Trabzonspor Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Muharrem Usta İsmail Turgut Öksüz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg