Şeref Malkoç: 2010-2011 kupasıyla ilgili müracaat olursa...

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Trabzonspor’un 2010-2011 sezonuyla ilgili olarak kendilerine başvuruda bulunulduğu takdirde konuyu gündeme alabileceklerini ifade etti.

Şeref Malkoç: 2010-2011 kupasıyla ilgili müracaat olursa...
Şeref Malkoç: 2010-2011 kupasıyla ilgili müracaat olursa... Admin
Advert

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyaret esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Malkoç, kamu başdenetçiliği ile ilgili bilgi verdi.

Konuyla ilgili TBMM'ye müracaat ettiklerini belirten Malkoç, “Kamu başdenetçiliği için TBMM’ye müracaat ettik. Süreç işledi, oylama yapıldı ve başdenetçi seçildik. Vatandaş ile devlet arasında bir kurum. Köprü vazifesi görüyor” dedi.

Malkoç, anayasa değişikliğinin kurumu alakadar eden yönüyle ilgili sorulan soruya, “Anayasa değişikliği geçtiğinde bizim kurumu alakadar eden yönü şudur. Bizim kurumun denetleyemediği belli alanlar var. Bir tanesi yasama faaliyetleri, ikincisi yargı, bir diğeri de Cumhurbaşkanlığının tasarruflarıdır. Çünkü mevcut anayasaya göre Sayın Cumhurbaşkanımızın vatana ihanet dışında bir suçtan yargılanması mümkün değil. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçen haliyle anayasa değişikliği referandumdan geçerse Cumhurbaşkanlığına cezai ve hukuki sorumluluk gelecek. Dolayısıyla Türkiye kamu denetçilerinin denetim kapsama alanına da girmiş olacak” dedi.

Müraacaat gelirse...

Trabzonspor’un 2010-2011 sezonuyla ilgili bir müracaatta bulunulması yönüyle ilgili soruyu ise Malkoç, “Bununla ilgili böyle olarak bir müracaat gelirse bakarız. Süre açısından uygun mu? Bir olayın üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçtiyse ya da mahkemeye intikal etmişse görev alanımızın dışında kalıyor. Ancak olayın üzerinden altı yıl geçmişse de mağduriyet devam ediyorsa o zaman bakarız. Yargıya intikal etmiş mi etmemiş mi? İntikal etmişse bizim görev alanımız dışında kalıyor” şeklinde cevapladı.

Kaynak: Haber61


 

Şeref Malkoç Başdenetçi Trabzonspor 2010-11 sezonu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg