Of-Hayrat Derneği kurtuluşu kutladı

Of-Hayrat Derneği, Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle Haliç Kongre Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi.

Of-Hayrat Derneği kurtuluşu kutladı
Of-Hayrat Derneği kurtuluşu kutladı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Etkinliğe İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Oktay Saral, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Of ve Hayrat’ın STK temsilcileri, iş adamları, bürokrat ve akademisyenlerin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

İlk kurşun Of'ta atılmıştır

Oflu Ali’nin fıkraları ve esprileriyle başlayan gece, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak konuşan dernek başkanı Mustafa Saral özetle şunları söyledi. “Bu etkinliği geleneksel hale getirdik. Esas amacı ve hedefi bir asır önce yaşanan işgal ve direnişin bilinmesi, bu sürecin öneminin gençlerimiz ve geleceğimize aktarılmasıdır. Bunu anlatmak, ülkemizin beka sorununun yaşandığı günümüzde daha da önemli hale gelmiştir. Bugün, bu toprakların bize maliyetini bilmek ve idrak etmek çok daha önemlidir. Geçmişte yaşadıklarımız geleceğe mutlaka katkı sağlayacaktır. Derneğimiz bu etkinliği kurulduğundan beri yapıyor ama 6-7 yıldır geniş katılımlı olarak düzenliyoruz. 1916’daki Of Direnişi, işgale karşı atılan ilk kurşun özelliğini taşır.

Derneğimiz 1966 yılında kurulmuştur ve o günden bu yana insanımızın eğitimine katkı sağlamak amacını gütmüştür. Bu yıl 650 öğrencimize burs veriyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burs hizmetimiz sayı ve kalite olarak artacaktır. Gurbete çıkıp yerleşmiş hemşehrilerimizi bir arada tutan bu derneğimizi kuran büyüklerimize teşekkür ediyoruz”

Başkan Mustafa Saral’dan sonra Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Oktay Saral, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptılar. Derneğin kız ve erkek folklor ekiplerinin horon gösterilerinin ardından genç sanatçı Ekin Uzunlar sahne aldı ve söylediği türkülerle davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.

Geceye geç vakit katılan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu da yoğun programından dolayı geciktiği için affını rica etti ve hem düşman işgalinden kurtuluşa dair hem de güncel siyasetle dair önemli konulara değindi.

Of Hayrat Of-Hayrat Derneği Süleyman Soylu Oktay Saral Aykurt Nuhoğlu Ekin Uzunlar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg