Barcelona'dan Trabzonspor'a gönderme

Barcelona'nın PSG karşısında tur arayacağı maçın öncesinde resmi sitesinde yayınlanan haberde, geçmişteki Trabzonspor maçına gönderme yapıldı.

Barcelona'dan Trabzonspor'a gönderme
Barcelona'dan Trabzonspor'a gönderme Admin
Advert

Dünyanın en büyük kulüplerinin başında gösterilen İspanyol devi Barcelona, resmi internet sitesinde geçmişte oynanan Trabzonspor maçına atıfta bulundu.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunun ilk maçında Fransa ekibi PSG'ye 4-0 mağlup olan Barcelona, Nou Camp'ta rakibi karşısında imkansızı başarmaya çalışacak. Barca'da tura herkes inanırken resmi internet sitesinden dikkat çeken bir haber yayınlandı. Tur atlamanın imkansız olmadığı belirtilen haberde Türkiye'den örnekler gösterilerek Trabzonspor'la 1990 yılında oynanan karşılaşmaya dikkat çekildi. Trabzonspor'un kendi sahasında 1-0 yendiği maçın rövanşında Barcelona'nın Nou Camp'ta 7-2 kazanarak tur atladığı hatırlatıldı. Haberde Trabzonspor'la ilgili şu ifadelere yer verildi:

14 kez Türk takımlarıyla karşılaşan Barcelona ilk buluşması da benzer bir geri dönüşe sahne oldu ama küçük çapta. Katalanlar 1990 sonbaharında Kupa Galipler Kupası ilk turunda Trabzonspor ile eşleşti. Bordo mavili ekip gündüz oynanan ilk maçı Avni Aker'de Hamdi Aslan'ın golüyle 1-0 kazanırken rövanşta o zaman spikerlerin 'Nou Camp' dediği statta Karadeniz ekibi 7-2 yenilmekten kurtulamadı. Gollerin üçü Koeman, ikisi Stoichkov, Begiristain ve Amor'dan gelirken Özkan Sümer'in ekibinin şeref sayılarını Hami Mandıralı ve Soner Boz kaydetti. Johan Cruyff'un ekibi o sezon finalde Alex Ferguson'un çalıştırdığı Manchester United'a kaptırmıştı kupayı.

İşte Barcelona'nın sitesindeki haber;

HABER 61

Trabzonspor Barcelona
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg