Akçaabat Tiyatro Günleri başladı

Bu yıl yedincisi düzenlenen Akçaabat Belediye Tiyatrosu çeşitli tiyatro gruplarının yer aldığı “7. Erol Günaydın Tiyatro Günleri ” muhteşem bir oyunla açıldı.

Akçaabat Tiyatro Günleri başladı
Akçaabat Tiyatro Günleri başladı Admin
Advert

Akçaabat Belediye Tiyatrosu tarafından Osman Gümrükcü’nün yönettiği ‘’Çocuğum’’adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Seyirciden tam not alan oyun 7.Erol Günaydın Tiyatro günleri için muhteşem bir başlangıç oldu.

Akçaabat Belediye Tiyatro ekibinin sahnelediği “Çocuğum” adlı oyunda eşinden korktuğu için masum yalanlar söyleyen genç bir kadının başına büyük işler açması ve bu yalanların esiri olması anlatıldı.

Oyuna Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, Özel kalem Müdürü Mustafa Mersinli, Belediye Daire Amirleri, basın mensupları ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Oyunun sonunda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen keyifli bir akşam geçirdiğini belirterek “Akçaabat Belediyesi olarak her alanda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar devam ederken, çalışmalarımızda kültür-sanat şehri oluşumuzu referans alıyor ve bu yönde faaliyetler gerçekleştiriyoruz. İlçemizde yapılan tiyatro programı sadece yerel değil ulusal bir nitelik taşımaktadır. Öyle ki Erzurum, Giresun, Ordu ve Eskişehir’den de tiyatro gruplarımız Erol Günaydın Tiyarto Sahnesinde oyunlarını sergilemek için gelecek. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile birbirinden değerli tiyatrocuları aramızda görmekten mutluluk duyuyor, kendilerine hazırladıkları oyunlar için teşekkür ediyoruz.” dedi

Oyun sonunda Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen; Akçaabat Belediye Tiyatrosu Yönetmenine ve oyunculara çeşitli hediyeler takdim etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu yaptığı açıklamada:’’2-9 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek bu organizasyonda amaç; kültürel gelişmeye katkı sağlamak, insanlara bir toplum ve yaşam bilimi olan tiyatroyu sevdirmek, şehrin kültür-sanat hayatını canlı tutabilmek olacaktır.’’dedi.

Akçaabat Tiyatro Günleri 2 Mart Perşembe günü Trabzon Sanat Tiyatrosu’nun  "Arkadaşlar ve Komşular" adlı oyunu ile devam edecek.

Trabzon Akçaabat Tiyatro Günleri Erol Günaydın
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg