İki Göz Bir Şehir programı Trabzon'da

‘İki göz bir şehir’ adlı program için Trabzon’a gelen Karadeniz aşığı Wilco Van Herpen’ı fotoğraf sanatçısı, yönetmen ve gazeteci Varol Uzlu ağırladı ve şehrin tanıtımı için kendisine rehberlik etti.

İki Göz Bir Şehir programı Trabzon'da
İki Göz Bir Şehir programı Trabzon'da Admin
Advert

Hollandalı aşçı, fotoğrafçı ve haber muhabiri Wilco Van Herpen, İz Tv’de yayınlanan ‘İki göz bir şehir’ adlı programı için Trabzon’a geldi. Trabzon’da Herpen’ı, Trabzonlu fotoğraf sanatçısı, yönetmen ve gazeteci Varol Uzlu ağırladı. Varol Uzlu, Wilco Van Herpen’e Karadeniz’in tüm güzelliklerini gösterebilmek adına hem rehberlik yaptı hem de sanatçı gözüyle şehri yorumladı. Şehrin tanıtımı adına önem taşıyan çekimler için Varol Uzlu, “Bu program için beni aradıklarında şehrim adına mutlu oldum. Benim gözümden şehrin hikâyesini anlattılar. Programın adı ‘İki göz bir şehir’ ve Trabzon’daki gözleri ben oldum. Trabzon’da Adil Baba’nın çay ocağında çekim yaptık. Sırasıyla Meydan Parkı ve Şalpazarı üzerinden çekimlere devam ettik” dedi.

Şalpazarı ve Ayder

Uzlu, kendi hikâyesine yer verilen programla ilgili olarak “Şalpazarı’nda su değirmenlerinden, yöresel yemeklere ve tarihi evlere varana kadar her bir detaya yer verildi. Şehrin kültürünü, geleneklerini ve bakış açısını dile getirdik. Ayder Yaylası’nda yapılan kar festivaline de gittik. Kar festivalinden kareler çekerek yörenin doğal güzelliklerini de göstermiş olduk. Coğrafi özelliklerle birlikte insani özelliklerimize de değindim. Program önümüzdeki yarın (salı) İz Tv’de 23.05’te yayınlanacak ve yıl içinde en az 20 kez ekrana gelecek. Şehrimizin tanıtımı adına beni tercih etmiş olmaları şahsım ve şehrim adına güzel bir duygu. Şehri yönetenlerin de bu etkinliklere sahip çıkması ya da yapılanlara destek vermesi gerekiyor. Biz kendi mücadelemizle turizmle ön plana çıkmaya çalışan Trabzon’a destek oluyoruz. Bu etkinlik sonucunda Wilco’nun Trabzon’u çok sevdiğini gördük. Bizim doğallığımızı, lezzetlerimizi çok seviyor. Hatta bölgenin aşığı bir Hollandalı diyebiliriz” diye konuştu.

 

Karadeniz’in Sesi-Meryem Akgün
 

Wilco Van Herpen Varol Uzlu İz Tv İki göz bir şehir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg