Trabzon'da futbol altyapısı büyüyor

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem, Trabzon'daki futbol altyapısıyla ilgili konuştu.

Trabzon'da futbol altyapısı büyüyor
Trabzon'da futbol altyapısı büyüyor Admin
Advert

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem, Trabzon'un bir futbol kenti olduğunu ifade ederek, kentte 139 amatör kulüp bulunduğunu vurguladı. Bu kulüplerin 89'unun futbolla ilgilendiğini ifade eden Erdem, "Amatör kulüplerin altyapılarını da hesaba kattığımızda toplamda 332 takım spor faaliyeti yapıyor. Trabzon nüfusuna bakıldığında müsabakaların en yoğun oynandığı iller arasında yer alıyor" dedi.

Özellikle hafta sonları genç takım müsabakaları, hafta içi de A takım müsabakaları olmak üzere haftanın yedi günü il genelinde müsabakaların oynandığına işaret eden Erdem, "Ayrıca Trabzon'da 4 tane bölgesel amatör lig takımız var. Okul dönemlerinde öğrencilerimizin, okullarından geri kalmaması için il temsilciliğinde akşam müsabakaları yapılıyor." diye konuştu.

Cahit Erdem, il genelinde en büyük sorunları arasında yer alan saha konusunu belediyelerin desteğiyle en aza indirdiklerini ifade ederek şunları dile getirdi: "Şimdi takımlarımız altyapılarına büyük önem veriyor . O nedenle takım sayıları arttı. Yavuz Selim sahasında 20 takımın aynı anda çalışmak zorunda kaldığı günleri gördük. Yapılan yeni sahalarla bugün takımlarımız daha rahat ortamlarda çalışıyor."

Belediyelerden büyük destek gördüklerini belirten Erdem, şöyle devam etti: "Sahilde ve ilçelerde yapılan sahalarla yaşanan yoğunluğu hafiflettik. Bir kaç yeni saha daha yapmamız lazım. Belediyelerimizden saha ve malzeme yardımı konularında büyük destekler görüyoruz. Destek olan belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Profesyonel takımlarımızın kadrolarına baktığımızda, yüzde elliden fazlasının amatörden yetişen futbolculardan oluştuğunu görüyoruz. Trabzon ve Erdoğdu liseleri dünya şampiyonu oldular. Bu takımların çoğu oyuncusu Trabzonspor'un altyapılarında oynadı ve oynamaya devam ediyor. Bu da bizi son derece sevindiriyor."

Trabzonspor ile çok iyi ilişkilerinin olduğunu da vurgulayan Erdem, "Trabzonspor Kulübü'ne projeler sunduk. Projelerimize çok sıcak yaklaşıldı. Örneğin Trabzonspor'un her yıl okullardan seçtiği 200'e yakın öğrencinin yaklaşık yüzde 10'u altyapılara alınıyor. Geri bırakılan futbolcuların değerlendirilmesi konusunda düşüncelerimiz var. Amacımız gençlerimizi kahve köşelerinden, oyun salonlarından kurtarıp, enerjilerini sporda harcamalarını sağlamak." diye konuştu.

Trabzon amatör futbol Cahit Erdem
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg