Fol Deresi'ne bir proje daha geliyor

Vakfıkebir Belediyesi, Fol Deresi üzerinde yapılacak ikinci bir proje için kolları sıvadı.

Fol Deresi'ne bir proje daha geliyor
Fol Deresi'ne bir proje daha geliyor Admin
Advert

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, Fol Deresi üzerinde belediye tarafından gerçekleştirilen ilk projenin tamamlanmasının ardından Vakfıkebir Yeni Cami ile Dinamo mevkii arasında gerçekleştirilecek olan ikinci bir proje için kollar sıvandı.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Belediyemize yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan Fol Deresi Rehabilitasyon ve Islah Projemizi tamamladık. Ortaya çok güzel bir hizmet çıktı. İkinci bir projemiz daha var. Bilindiği üzere her selde sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Dere yatağının darlığından, hem mevcut binaların alt katları hem de pazaryeri olarak kullandığımız arazi tehdit altında kalıyordu. Bu konuya da el attık. Şu anda sözleşme onaylanma aşamasında ve kontrolleri yapılıyor. Bu sene inşallah Yeni Camimizden Dinamo mevkisi arasında Fol Deresi’nin ıslahı yapılacak. Islahtan sonra biz de peyzaj projeleriyle birlikte Fol Deresi hattını bir gezinti alanı, yaşam alanı şekline getireceğiz. Aslında bu vaatlerimiz arasında yoktu. 46. projemiz diyelim buna. Ayrıca DSİ tarafından tüm derelerin ıslah edilmesi yolundaki çalışmalarımızda sona gelindi. Bu yıl içerisinde ihale edileceğini umuyorum.” dedi.

Yeni belediye binasıyla ilgili de bilgi veren Başkan Balta, “Bu hizmeti kentsel dönüşümle birlikte çözmek istiyorduk. Ancak kentsel dönüşüm sürecinin uzun zaman alacağı görüşünden hareketle belediye hizmet binasını mevcut yerde yapma çalışmalarına başladık. Bunu da kısa zamanda netleştireceğiz ve bu yıl içerisinde projelendirip ihale etmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Günebakış - Hasan BAHADIR

Trabzon Vakfıkebir Fol Deresi proje
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg