Kar Trabzon'a geri geldi

Trabzon bir defa daha kar yağışının etkisine girdi.

Kar Trabzon'a geri geldi
Kar Trabzon'a geri geldi Admin
Advert

Meteoroloji tarafından bölge için yapılan uyarılar gerçekleşti. Trabzon'da yaşayanlar sabah her yerin kar altında kaldığını gördü. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece şiddetini arttırdı.Yükseklerde kar kalınlığı 10 cm'yi geçti.Sabah erken saatlerde de devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Öğrencilerin beklediği haber geldi

Kar yağışıyla oluşan tatil beklentisi de gerçekleşti. Önce Valilik saat 7:30 sularında "İlimiz genelinde yaşanan kar yağışı nedenyile 16 Şubar 2017 Perşembe günü Trabzon İlimiz genelinde engelliler ile hamile olan kamu personelimizin bir gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir." açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Müdürlüğü de Valiliğin hemen ardından öğrencilerin beklediği haberi saat 08.20'de verdi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Olumsuz hava şartları nedeniyle ilimizde; 16.02.2017 Perşembe günü Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Köprübaşı, Hayrat, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerimizdeki tüm okullarda eğitim öğretime bir (1) gün ara verilmiştir."

Uçak seferleri de aksadı

Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı uçak seferlerinde aksamalar yaşandı. Trabzon havalimanından İstanbul'un 2 havalimanı, Ankara ve İzmir'e yapılacak uçuşlarda gecikme süresi 1 saat 45 dakikaya kadar çıktı.

Kar yağışı ne zaman duracak?

Meteorolojinin verdiği bilgiye göre kar yağışı bugün (16 Şubat) öğleden sonra şiddetini arttırarak devam edecek. 16 Şubat’ı 17 Şubat’a bağlayan gece yarısı kar yağışının şiddeti azalırken, yarın (17 Şubat) öğle saatlerine kadar yağış bu şekilde devam edecek. 17 Şubat öğle saatlerinden sonra kar yağışının sona ereceği tahmin ediliyor.

 

Trabzon kar tatil
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg