Bıçakçıoğlu'nun ceza tehdidine Bayraktar'dan cevap

Beşikdüzü nüfusunun azalmasıyla ilgili ceza tehdidinde bulunan Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu'na Şalpazarı Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar'dan cevap geldi.

Bıçakçıoğlu'nun ceza tehdidine Bayraktar'dan cevap
Bıçakçıoğlu'nun ceza tehdidine Bayraktar'dan cevap Admin
Advert

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayının ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu'nun Beşikdüzü'nde ikameti olmayan insanların yaşadığı iddiası ve belediye başkanlarına yönelik çıkışı damga vurdu.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun komşu ilçelerdeki nüfus artışına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Hem başkanları hem de giden vatandaşları eleştiren Bıçakçıoğlu, “vatandaşlarımız yaşadıkları, suyunu içtikleri, havasını soludukları ilçelere bilerek veya bilmeyerek ama şundan eminim organize bir hareket içerisinde ihanet ediyorlar. Bunları tespit edip cezayı keseceğim. Aldıkları hava, içtikleri su hepsine şifa olsun” dedi.

Şalpazarı’nın AK Partili Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Muzaffer Bayraktar ise, “Bu üstü kapalı tehdidi pek hoş olmadı. Beşikdüzü’nde 3-4 bin Şalpazarlı oturuyor. Biz zamanında Beşikdüzü ekonomisine de oldukça katkıda bulunduk” dedi.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, ilçede oturup da nüfusunu komşu ilçelere alanları ağır sözlerle eleştirerek, “TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde 2016 yılı nüfus rakamları açıklandı. Trabzon’un nüfusu 10 bin 962 arttı ve 779 bin 379 oldu. Trabzon’un 18 ilçesinden 6’sında nüfus arttı. Ortahisar, Akçaabat, Yomra, Şalpazarı, Vakfıkebir ve Sürmene. Vakfıkebir’de 228, Sürmene’de 69, Şalpazarı 660, Yomra bin 736, Akçaabat’ta 2 bin 719, Ortahisar 7 bin 476 kişi arttı. Maalesef gördüğüm, izlediğim ve emin olduğum kadarıyla, vatandaşlarımız yaşadıkları, suyunu içtikleri, havasını soludukları ilçelere bilerek veya bilmeyerek ama şundan eminim organize bir hareket içerisinde ihanet ediyorlar. Yılın 12 ayı Beşikdüzü’nde oturacaksınız, ondan sonra nüfusunuzu komşu ilçeye alacaksınız. Biz bunları tespit ediyoruz. Bakıyoruz. İnanın bunları kamuoyu ile niye paylaşmak istedim? O gidenleri tek tek tespit edip, çevre temizlik vergisi adı altında cezalarını keseceğiz. Ve böyle küçük hesaplarla ilçelerde nüfus hareketini sağlamak sadece komşuluk ilişkilerini bozar. Hem etle tırnak gibiyiz diyeceğiz, fakat bir bakıyorsun organize bir hareketle sen şuraya çık, sen buraya gel diyeceksin. Bu belki ilçeye 250-300 bin lira kazandırır ama gönülleri zedeler ve telafisi de imkansız gönül kırgınlıklarına neden olur. O yüzden ben belediye başkanı arkadaşlarımdan tevessül edilmemesini, kendileri dışında gelişiyorsa bunların önüne geçilmesini talep ediyorum. Yani yiyeceksiniz, içeceksiniz ama pisliğinizi bırakacaksınız, paraya sıra gelince de burası almasın da başka ilçe alsın, yok öyle bir şey. Buradan kamuoyuna tekrar deklare ediyorum. Beşikdüzü’nde oturup da başka bir ilçeye giden kim varsa A’dan Z’ye tespit edeceğim, bunların hepsinin cezasını kanun çerçevesinde keseceğiz ve o paraları gerisin geri alacağız. Aldıkları hava, içtikleri su hepsine şifa olsun” dedi.

Muzaffer Bayraktar: Üstü kapalı tehdit hoş olmadı

AK Partili Şalpazarı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar, Başkan Bıçakçıoğlu’nun üstü kapalı tehdidini hoş karşılamadığını kaydederek, “Beşikdüzü Belediye Başkanımızın az önceki konuşmasına cevap verme durumunda kaldım. En fazla nüfus artışı olan ilçeleri sayarken Şalpazarı’nı da saydılar. Beşikdüzü’nden nüfus alanlar arasında Şalpazarı’nı da kastetti gibi geldi bana. Yanlışım varsa başkanım düzeltsin. Biz 1962 yılından beri Beşikdüzü’nde eğitim ve öğretim gördük. Şalpazarı’nda o dönem ortaokul da lise de yoktu. Biz tereyağımızı, yumurtamızı, kabak çekirdeğimizi Beşikdüzü esnafına verdik. Onların evinde kirada durduk. Hayli ekonomik katkımız da oldu. Bildiğim kadarıyla 3-4 bin Şalpazarlı Beşikdüzü’nde ikamet etmektedir. Bu üstü kapalı tehdidi pek hoş olmadı. Bu şekilde bir davranış ya da yaptırım iki ilçe arasındaki komşuluğa zarar verir. Komşuluğumuz gayet güzel böyle devam etmesini isteriz” biçiminde konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu ise bu sözler üzerine, “Biz ilçelerimizin omuz omuza, kolkola kardeşçe çalışmaların arzu ederiz” dedi. 

Trabzon Beşikdüzü Şalpazarı nüfus Orhan Bıçakçıoğlu Muzaffer Bayraktar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg