Vakfıkebir'in Kurtuluşu İstanbul'da kutlandı

Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü münasebetiyle İstanbul'da anma etkinliği düzenledi.

Vakfıkebir'in Kurtuluşu İstanbul'da kutlandı
Vakfıkebir'in Kurtuluşu İstanbul'da kutlandı Admin
Advert

Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü münasebetiyle İstanbul Aksaray Fuar Otel’de anma etkinliği düzenledi. Etkinlikle ilgili derneğin basın açıklaması şöyle:

Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak düzenlediğimiz 14 Şubat Düşman İşgalinden kurtuluşumuzun 99. Yıl devriyesinde tüm hemşerilerimizle İstanbul Aksaray’da yer alan yine sahibi hemşerimiz olan Fuar Otel’de bir araya geldik. Programımızın sunuculuğunu yazar şair ve radyocu hemşerimiz Ömer Faruk Kaya kardeşimiz yaptı.

Açılışta Kuran Tilavetini Sn. Hafız Ali Derman hocamız bizlere sunduktan sonra Bölgemizin değerlerinden Tarihçi Sn. İsmail Hacıfettahoğlu abimiz, Vakfıkebir’in tarihi ile kurtuluş günleri ile ilgili bilgiler verdi. Devamında Dernek Başkanımız Sn. Avukat Bedrettin İskender ve Milletvekili hemşerimiz Sn. Muhammet Balta konuşmalarını yaptılar.

Sonrasında soru öneri bölümünde hemşerilerimizin taleplerini ve dileklerini aldık. Memleketimize yapılacak yatırımlar ile alakalı bilgiler bizleri mutlu etti. Yeni yönetim kurulu üyeleri olarak bir arada hep birlikte sloganı ile dernekçilik çalışmalarımızı sürdürdüğümüz son 1 yılda; 90 öğrencimize burs imkanı sağladık ve önümüzdeki yıllarda bunun arttırılması için çalışmalarımızı koordinasyonlu devam ettiriyoruz; Bölgemizin önemli günleri için önemli kişileri ile yapılan programlarımızın organizasyonları amacıyla kurdurduğumuz komisyonlara yetki vererek daha performanslı çalışmalarını sağladık. Sosyal Medyada daha fazla yer almak, adımızı, işlevselliğimizi ve icraatlarımızı duyurmak maksadıyla medya iletişim komisyonu kurarak dünyanın her yerinde olan hemşerilerimize ulaşmaya çalıştık; facebook, twitter ve instagram sayfalarımızla paylaşımlarımıza devam ediyoruz; Kahvaltılı meslek eğitim toplantılarımızı yıllık programı çerçevesinde yaparak meslek birlikteliğinde en alttan mesleğinde zirve yapmış hemşerilerimizi buluşturduk. Yine üniversiteden mezun olmuş kardeşlerimize iş imkanı sağlamak amacı ile derneğimiz tarafından belirlenen info@vakfikebir.org.tr adresine bir havuz oluşturarak iş bulma konusunda aktif çalışıyoruz; Üniversite öğrencilerimizle kahvaltı programlarında buluşarak memleketimiz için farklı görüşleri ile neler yapılabileceğine dair projelerin hazırlanması için imkanlar sunduk; Gençlik komisyonumuz ile tüm gençlerimize ulaşarak dernekçilik çalışmalarımızda katkı sağlamaları amacı ile toplantı günleri düzenledik.

Derneğimizin vazifesel etkinliği; Vakfıkebir adını, namına yakışır şekilde temsil etmek ve tüm hemşerilerimize katkı sağlamak, gurbette memleketlerinden haberdar olmaları ve özlemlerini bir nebze de olsa gidermeleri için gönülden çalışmak için bir aradayız. Derneğe üye olan olmayan Vakfıkebirli tüm hemşerilerimizi toplantılarımıza bekliyoruz. Vakfıkebir hepimizin, hepimiz kelimesi ancak fedakarlıkla ve aidiyet duygusuyla oluşur.

Nice hep birlikteliklere…

Vakfıkebir kurtuluş Muhammet Balta Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bedrettin İskender
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg