Kızılay kanımızı, horon canımızı...

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları, Şişli Cevahir AVM önünde kan bağışı etkinliği gerçekleştirdi.

Kızılay kanımızı, horon canımızı...
Kızılay kanımızı, horon canımızı... Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Kemençe ve türküler eşliğinde bol bol horonun oynandığı etkinlikte Gençlik Kolları mensubu Sibel Çubukçu ve Semih Tüfekçi’ye sürpriz doğum günü pastası ikram edildi. Günün sonunda 163 ünite kan bağışı toplandı.

Etkinliğe Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri İbrahim Akın, muhasip Salih Zeki Durmuşoğlu, Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu, yönetim kurulu üyesi Dilek Bulut da katıldı.

Karadeniz Manşet’e özel açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Meriç şunları söyledi.

Kızılay kanımızı, horon canımızı” adını verdiğimiz etkinliğimizi Çapa Kızılay Tıp Merkezi ve Şişli Kent Konseyi ile ortaklaşa düzenliyoruz. 61, 161. kan veren bağışçılarımıza Trabzonspor forması hediye edeceğiz.

Kan bağışı kampanyalarımız TDF Gençlik Kolları’nda dört dönemdir devam ediyor. Korkut Yılmaz Ayaz’ın başkanlığı döneminde başladı. İbrahim Akın, Ali Cihan Akgül ve bizim dönemimizde de aynen devam ediyor. Ünite sayısı olarak İstanbul’un en fazla kan bağışı toplama rekoru bizim elimizdedir. Bu konuda Kızılay’dan ödül aldık. Rekor yine burada, Cevahir AVM’nin önünde Korkut Yılmaz Ayaz başkanımız döneminde düzenlenen etkinlikte gerçekleşmişti.

Rekor elbette önemli bir başarıdır, ancak kan ihtiyacı sadece acil durumlarda değil her zaman geçerli bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla daha önemli olan bu bağışları alışkanlık haline getirip sürekli yapmaktır.

Etkinlikte Hilmi Yerekaban, Uğur Albayrak ve Mesut Çakır hem türküleriyle horoncuları coşturdular hem de sık sık anons yaparak meydanda bulunanları kan bağışı yapmaya davet ettiler. Anons edildiği gibi 61. ve 161. sırada kan bağışı yapanlara Trabzonspor formaları hediye edildi.

Karadeniz Manşet

TDF Gençlik Kolları Hilmi Yerekaban İbrahim Akın Abdulkadir Meriç Salih Zeki Durmuşoğlu Asuman Sula Durmuşoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg