Fındık ihracatçılarına teşekkür plaketi

KFMİB Yönetim Kurulu'nda 10 yılı aşkın süre görev yapan fındık ihracatçılarına törenle plaket verildi.

Fındık ihracatçılarına teşekkür plaketi
Fındık ihracatçılarına teşekkür plaketi Admin
Advert

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu'nda 10 yıldan aşkın süre görev yapan fındık ihracatçılarına törenle plaket verildi.

Trabzon Zorlu Grand Hotel'de yapılan törende, 10 ve üzeri süreyle KFMİB Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunan Sabit Sabır, Kenan Oltan, Coşkun Köksal, Dursun Oğuz Gürsoy, Kamil Yavuz, Yusuf Ziya Varol, Mustafa Poyraz, Hasan Sami Atik, Hasan Basri Durak ve Adnan Enginyurt'un kendilerine ya da onlar adına yakınlarına birliğin teşekkür plaketlerini Başkan Edip Sevinç takdim etti.

Fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıda'nın kurucularından olan Kenan Oltan'ın ödülünü adına oğlu Orhan Oltan alırken, geceye birliğe en uzun süreli yönetim kurulu başkanlığı yapan Sabit Sabır'ın sözleri ve gözyaşları damga vurdu.

Aynı zamanda yeğeni olan KFMİB Başkanı Edip Sevinç'in elini öperek plaketini verdiği Sabit Sabır yaptığı konuşmada, fındık ticaretinin meşakkatli bir iş olduğunu belirterek, Türkiye'ye fındık ihraç ederek yıllık 3 milyar dolara yaklaşan döviz kazandıranların her bakımdan takdire değer olduklarını söyledi. Sabit Sabır, 1964 yılında girdiği fındık ticaretinde ihracatçı birliğinde yaptığı başkanlık döneminin hayatının en güzel yıllarını teşkil ettiğini de ifade ederek, "Bunun yanında Trabzon Ticaret Borsası'nda da 27 yıl meclis başkanlığının bana tevdi edilerek, fındık sektörü için çaba göstermemin sağlanması da mutluluğumu perçinlemiştir" dedi. Hem kürsüde, hem de oturduğu masadan yaptığı konuşmalar sırasında Sabit Sabır'ın gözlerinin yaşardığı görüldü.

Halen yönetim kurulunda yer alan Ordulu fındık ihracatçısı Mustafa Poyraz da, "Sabit Sabır'dan fındık ticaret ve ihracatıyla ilgili çok şeyler öğrendik. Bugünkü ihracatımızın bu rakamlara varmasında O'nun ve Ondan öğrendiklerimizin katkısı büyüktür" dediğinde Sabit Sabır çok daha fazla duygulandı.

Kaynak: günebakış - Nurgül GÜNAYDIN

Sabit Sabır Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği KFMİB Oltan Gıda
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg