Avni Aker'e Veda belgeseli yapıldı

Trabzonspor’un 1970’li yıllarda Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda gerçekleştirdiği zaferlerin belgeseli, yarın Trabzon’da gösterime girecek.

Avni Aker'e Veda belgeseli yapıldı
Avni Aker'e Veda belgeseli yapıldı Admin
Advert

Trabzonspor Kulübü’nün tarafından İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sponsorluğuyla yönetmen Cengiz Özkarabekir tarafından hazırlanan Efsane Avni Aker’e Veda belgeselinin ilk gösterimi, 27 Ocak Cuma saat 21.00'de yapılacak. Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, TS Clup mağazalarında önümüzdeki günlerde satışa sunulacak belgesele taraftarların gereken ilgiyi göstereceğine inandığını belirterek, “Böylece bordo-mavili renklere gönül verenler, hem başarılarla dolu bir tarihi izleyecekler, hem de bu tarihi yazanlara destek olacaklar” dedi.

İmamoğlu: Trabzon’da spor kültürü çok derindir

Belgesele büyük destek veren Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Trabzonspor eski yöneticisi Ekrem İmamoğlu ise, “Bu belgesel müthiş bir spor kültürü ile yoğrulmuş insanların devrimini anlatır. Tesadüfi olmayan başarısını anlatır. Zira Trabzon’da spor kültürü çok derindir. Trabzon denince genelde futbol bilinir ama Trabzon atletizmdir, güreştir, bokstur, koşudur, tenistir, yüksek atlamadır. Süleyman Rıza Kuğu’dur, Akrep Celal’dir, Taka Naci’dir, Ahmet Suat’tır. Onların ekolünden gelen Şenolların, Turgayların, Necatilerin, Kadirlerin, Cemillerin zaferidir” şeklindedir.

Özkarabekir: Belgesel 6 ayda çekildi

Belgesel'in yönetmeni Cengiz Özkarabekir ise Trabzonlu çocukların başarısında temel etkenlerden biri Avni Aker ruhu olduğunu söyleyerek, "Burada güzel hikayesiyle Avni Aker Stadyumu ön plana çıkar ve herkesin malumu artık Avni Aker Stadı olmayacak. Bu sebeple belgesel Avni Aker ruhu üzerinden efsane takımı anlatıyor. Ve bu bir veda diyor. Bireysel söyleşiler üzerine genel bir bütünlük kuruluyor belgeselde. Her bir Efsane isim kendini anlatırken takımı, şehri, seyirciyi, başarıları anlatıyor filmin genelinde. Dolayısıyla başarıların, nerelerden nasıl geldiği etkili bir sinema diliyle anlatılıyor. Toplamda 6 ayda çekilen, işlenen, kurgulanan filmde yaklaşık 40 kişilik bir teknik ekip çalıştı. Trabzonspor’un kuruluşunun 50. yılına hitap eden 'Efsane, Avni Aker’e Veda' belgeselinin süresi 88 dakikadır " ifadelerini kullandı.

Belgeselin tüm geliri ise Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Derneğine bırakılacağı belirtildi.

Trabzonspor Avni Aker Veda Belgesel Vizyon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg