Elektrik altyapısı iflas etti

Ülke genelindeki elektrik kesintilerini değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz; ‘kışın ilk günlerinde yaşanan elektrik kesintisi, firmaların altyapıya yatırım yapmadıklarını ortaya çıkarmıştır’ dedi.

Elektrik altyapısı iflas etti
Elektrik altyapısı iflas etti Admin
Advert

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

29 Aralık 2016 tarihinde, ülke genelinde yaşanan kış koşulları nedeniyle birçok yerleşim yerinde, uzun süreli elektrik kesintileri yaşanmıştır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; ‘ülkemizi etkisi altına alan aşırı yağışlar ve fırtına…’nın elektrik iletim hatlarında geçici arızalara neden olduğu bildirilmiştir.

Tüketici Birliği Federasyonu tarafından yapılan araştırmada; 29 Aralık 2016 tarihinde, öğlen saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Mersin, Hatay başta olmak üzere onlarca ilimizde enerji kesintisi yaşandığı tespit edilmiştir.

Geçmişte daha zorlu ve sert kış koşullarının ülkemizde, bu denli yaygın ve uzun süreli kesinti söz konusu olmamıştı. Elektrik enerjisindeki bu sıkıntı ülkeyi karanlığa, insanımızı soğuğa mahkûm etmekte ve üretim kaybına neden olmaktadır.

Önümüzdeki günlerde kış koşullarının ağırlaşması durumunda, bu arızaların ve kesintilerin daha da artacağı açıktır. Bu durum, özelleştirme sonrası elektik dağıtım firmaları tarafından yapılacağı taahhüt edilen yatırımların nereye harcandığı, harcanıp/harcanmadığı sorularını akla getirmektedir.

Elektrik kesintisi enerji hatları Mehmet Bülent Deniz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg