Kuzey Yıldızı ışık saçıyor

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, Halep'e yardım kampanyası başlatırken Sivas Emniyet Müdürlüğü önüne de Özel Harekat Daire Başkanlığı önündekinin benzeri kartal heykeli inşa ediyor.

Kuzey Yıldızı ışık saçıyor
Kuzey Yıldızı ışık saçıyor Admin
Advert

 

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği örnek faaliyetlerine devam ediyor. Son günlerde hem devletin hem de birçok STK'nın başlattığı Halep'e yardım kampanyalarına kayıtsız kalmayan dernek yönetimi, sadece kendi imkânlarını kullanarak bölgeye iki tır yardım malzemesi göndermeye hazırlanıyor.

Kuzey Yıldızı aynı zamanda Sivas Emniyet Müdürlüğü önüne bir de kartal heykeli inşa ettiriyor. Hem yardım kampanyasını hem de kartal heykelinin hikâyesini dernek başkanı İsmail Turgut Öksüz'ün kendi ifadelerinden okuyalım:

Halep bizim bir parçamızdır. Biz burada kendi çocuklarımızın bir öksürüğüyle doktor doktor gezerken orada insanların yemek pişirecek tüpleri yok. Bununla ilgili olarak hem devletimiz hem de STK’lar ellerinden geleni yapıyor. Biz de bu duruma duyarsız kalmama bir kampanya başlattık. Bir ya da iki TIR dolusu yardım malzemesini önümüzdeki hafta sonuna kadar temin edip göndermeyi planlıyoruz. Bütün bu yardımları sadece derneğimizin yönetim kurulu üyelerinin imkânlarıyla yapıyoruz.

Kartal heykeli

Ayrıca biliyorsunuz 15 Temmuz’da Ankara’da Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın sembolü olan kartal heykeli yıkılmıştı. O dönem Özel Harekat Daire Başkanı olan Sayın Turan Aksoy’u ziyaret etmiş ve heykelin yeniden yapılmasını Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği olarak üstlenmek istediğimizi bildirmiştik. Sayın Aksoy da o an için bunun uygun olmadığını, ilerleyen günlerde belki Özel Harekat’ın tamiratının komple bir firmaya verilebileceğini söylemişti. Sayın Turan Aksoy daha sonra Sivas Emniyet Müdürlüğü görevine tayin oldu. Sivas’a kendisini ziyarete gittiğimizde bize “Özel Harekat için vermiş olduğunuz söz halen geçerli mi?” diye sorunca sözümüzün arkasında olduğumuz cevabını verdik. Aynı heykeli Sivas Emniyet Müdürlüğü’nün önüne yapacağız. 2.80 metre boyunda devasa bir heykel olacak. Bu da tamamen bizim dernek yöneticisi arkadaşlarımız ve yakın çevremizin desteğiyle gerçekleşecek. Elle yapılıyor, bitmesi bir ayı bulacak sanıyorum.

Karadeniz Manşet

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği İsmail Turgut Öksüz Özel Harekat Daire Başkanlığı Sivas Emniyet Müdürü Turan Aksoy
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg