Akyazı açılıyor

Trabzonspor'un yeni stadı Akyazı Arena bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Akyazı açılıyor
Akyazı açılıyor Admin
Advert

Akyazı Stadının açılış günü nihayet gelip çattı. Trabzonspor'un yeni stadının resmi açılışı bugün 18:30'da yapılacak. Açılışı bir son dakika gelişmesi olmazsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Yapımı yaklaşık 3 yıldır süren tesislerin açılışına Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani, siyasiler, eski başkan, yönetici, futbolcu, teknik adamlar ve taraftarlar katılacak.

Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı, Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk spor tesisi olan Akyazı Spor Kompleksi, teknik bakımdan da UEFA kriterlerinin üzerinde özellikler taşıyor. Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün alanı bulunan stat çatısı, 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip. Kapasitesi 41 bin 461 olan statta, 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu bulunuyor.

Eğlence içerikli etkinlikler iptal edildi

Açıklanan programa göre saat 17:30'da Avni Aker Stadı'ndan kortejle başlayacak açılış, Akyazı'ya ulaşacak. Akyazı'da ise animasyon gösterisi, koreografiler, protokol konuşmaları ve 50 yıllık kulüp tarihinden daha önce hiçbir yerde yer almamış özel görüntüleri de içeren bir video gösterisi yapılacak. Kayseri'de yaşanan terör saldırısı sebebiyle eğlence içerikli etkinlikler iptal edildi. Tüm taraftarların ücretsiz katılabileceği açılış için stada ulaşımı kolaylaştıracak otobüs seferleri gerçekleştirilecek.

İsim ve sponsor da belli oluyor

Açılışta stadın isminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması, bu esnada Şenol Güneş'in kürsüye gelerek ve stada adının verilmesiyle ilgili bir konuşma yapması bekleniyor. Öte yandan Erdoğan'ın stada sponsor olan ismi de kamuoyuna duyurması bekleniyor.

 

Trabzonspor Akyazı Stadı Açılış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg