Trabzon İran Arasında Turizm İşbirliği

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Birliği ile Birlik Üyesi IBK-Tur firması tarafından İranlı Seyahat ve Turizm Acenteleri ile Trabzon’da bir toplantı düzenlendi.

Trabzon İran Arasında Turizm İşbirliği
Trabzon İran Arasında Turizm İşbirliği Admin
Advert

İl Kültür Müdürlüğü katkılarıyla bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Reza Baghban Kondori, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Suat Gürkök, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu İran’lı turizm ve seyahat acenteleri yetkilileri  katıldı.

Toplantıya katılan Vali Yavuz, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilere vurgu yaparak, “Türkiye-İran ilişkilerinde yeni ve daha kapsamlı bir sürecin başlangıcında bu toplantının ilimizde yapılmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Türkiye-İran arasındaki ilişkiler tarihin çok eskilerine dayanıyor. Dostluk ve siyasi ilişkiler başta olmak üzere ekonomik ve turizm alanında da her geçen gün yükselen bir trendi yaşamaktayız. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve daha ileri noktalara gitmesinde bu tür toplantıların rolü çok büyüktür. Çünkü bu toplantılar sayesinde sorunlar ortak çözümlerle daha iyi neticeler ulaşır” dedi.

Trabzon’un özellikle turizm açısından zengin bir destinasyona sahip olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “İlimizin doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ziyaretçilerini hayran bırakmaktadır. İran’dan gelecek olan misafirlerimiz bu güzellikleri yakından görme fırsatı bulacaklardır. İran’ın da kendine özgü doğal güzellikleri ve tarihi birikimi var. Bu vesile ile karşılıklı yapılacak ziyaretlerle ilişkilerimiz daha da gelişecektir. Toplantının gerçekleştirilmesini sağlayan herkese teşekkür ediyor, buradaki görüşmelerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Trabzon İran Turizm Vali Yücel Yavuz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg