Dünya derbisi mi? Güldürmeyin insanı...

Son yıllarda "dünya derbisi" olarak lanse edilmeye çalışılan Fenerbahçe-Galatasaray maçına uluslararası yayıncılar ilgi göstermedi.

Dünya derbisi mi? Güldürmeyin insanı...
Dünya derbisi mi? Güldürmeyin insanı... Admin
Advert

Bu hafta sonu Avrupa'da adeta derbi fırtınası esecek. Fenerbahçe ile Galatasaray'ın pazar günü karşı karşıya gelecek olması nedeniyle Türkiye'de heyecan günbegün artarken aynı durum Avrupa'nın 4 büyük liginde de söz konusu.

Cumartesi günü, İngiltere Premier Lig'de Manchester United, Arsenal'i ağırlarken Bundesliga'da ise Borussia Dortmud'un konuğu Bayern Münih olacak. Gecenin ilerleyen saatlerinde İspanya La Liga'da Atletico Madrid, Vicente Calderon'da Real Madrid'le kozlarını paylaşacak.

Pazar günü tüm Türkiye'nin merakla beklediği maçta Fenerbahçe Galatasaray'ı ağırlarken, bu dev maçın bitimiyle İtalya Serie A'da İnter ile Milan arasındaki derbi nefesleri kesecek.

Sözde dünya derbisi ama kimse yayınlamıyor!

'Dünya derbisi' diye adlandırılan Fenerbahçe-Galatasaray maçı Türkiye genelinde merakla beklenirken, boğazın ünlü düellosu dünya genelinde beklenen ilgiyi görmedi. Hiçbir yayıncı kuruluşun talip olmadığı maçı Türkiye dışında yaşayan futbol severler sadece internet üzerinden takip edebilecek.  Fenerbahçe-Galatasaray maçını Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu dışında sadece uluslararası bir bahis sitesi yayınlayacak.

Atletico Madrid - Real Madrid derbisi 139 ülkede yayınlanacak

Son yıllarda büyük rekabete sahne olan Atletico Madrid - Real Madrid maçı 139 farklı ülkede yüzlerce farklı televizyon kanalından sporseverlere ulaştırılacak.

Manchester United - Arsenal maçı 119 ülkede

Premier Lig'in 12. haftasında Manchester United ile Arsenal, Old Trafford'da karşılaşırken, bu dev maç dünya genelinde tam 119 farklı ülkede ekranlara gelecek. 

Borussia Dortmund - Bayern Münih maçı 88 ülkede

Bundesliga'da haftanın maçında Borussia Dortmund, Bayern Münih'i Signal Iduna Park'ta ağırlarken, karşılaşma 88 farklı ülkede yayınlanacak.

Milano derbisi 47 farklı ülkede

İnter ile Milan arasındaki derbi eski havasından uzak olsa da dünya genelinde Milano derbisine ilgi büyük. San Siro'daki dev randevu 47 farklı ülkede yayınlanacak.

Mehmet Can Belören / Haber7

Fenerbahçe Galatasaray Derbi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg