Hakem alıkoymaya 7 yıl hapis istemi

Trabzon’da 6 hakemin soyunma odasına kapatılmasından sorumlu olduğu iddia edilen 27 kişi hakkında üç ayrı suçtan dava açıldı.

Hakem alıkoymaya 7 yıl hapis istemi
Hakem alıkoymaya 7 yıl hapis istemi Admin
Advert

Trabzonspor – Gaziantepspor arasında 28 Ekim 2015 tarihinde oynanan maçın orta hakemi Çağatay Şahan ve 5 yardımcısının soyunma odasında 4.5 saate yakın süre rehin tutulmasıyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında 27 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti.

Soruşturmayı Başsavcı Vekili yaptı

Trabzon’da FETÖ/PDY soruşturmalarını başarıyla yürüten Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Büyükali, olaylı Trabzonspor - Gaziantepspor maçının ardından yaşananlarla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, hakemlerin ifadelerinin alınmasını istemişti. 6 hakemin şikayetçi olmasının ardından Avrupa Hakemler Federasyonu davaya müdahil olmuştu. İtalya’nın Torino Şehri’nden gönderilen Stefano D’Ottavio imzalı 12 sayfadan oluşan dilekçede, maçın hakemleri ve temsilcilerini odaya kapatanların cezalandırılması istenmişti.

Üç ayrı suçtan hapis cezası istendi

Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun hakemleri odaya kapatılmasını azmettirdiği için 2 yıldan 7 yıla kadar hapsini talep eden Savcı Büyükali, TFF Başkan Vekili İbrahim Usta hakkında ise kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istedi. Savcı, Mehmet T., Ali Kemal B., Can K., Ali U., Yakup A., Köksal G., Onur İ. ve Osman A. gibi eski kulüp yöneticisi ve çalışanlarından oluşan 25 kişi hakkında ise hürriyeti yoksun kılma suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep etti. Dava önümüzdeki günlerde 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. Bu arada TCK 38 maddesine göre azmettirmek iddiasıyla karşı karşıya kalanların suçun işlendiği maddeden yargılandığı belirtildi.

Günebakış - Enis YILDIRIM

Trabzon Trabzonspor İbrahim Hacıosmanoğlu Çağatay Şahan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg