Fırat Üni-TS'den muhteşem Hamsi Festivali

Fırat Üniversitesi Üni-TS grubu, Elazığ’da düzenlediği hamsi ve horon festivali ile Karadeniz rüzgarı estirdi. Grup, festivalle Elazığ-Trabzon arasında kültür köprüsü kurmayı hedefliyor

Fırat Üni-TS'den muhteşem Hamsi Festivali
Fırat Üni-TS'den muhteşem Hamsi Festivali Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Elazığ Fırat Üniversitesi Üni-TS Fırat Topluluğu, 29 Ekim günü Elazığ il merkezine 31 km. uzaklıktaki Sivrice ilçesinde "Hamsi Festivali" düzenledi. Hazar Gölü'nün kenarında bulunan ilçede yapılan etkinlikte şarkılar söylendi, horonlar tepildi, kolbastı oynandı. Izgarada pişen kasalar dolusu hamsi katılımcılara ikram edildi.

Üni-TS Fırat Başkanı Ali Yavuz Aslan, bu etkinlikle Trabzon-Elazığ arasında kültür köprüsü kurmayı amaçladıklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Üniversiteli Trabzonsporlular olarak Türkiye’de 54 üniversitede etkinlik düzenleyen Üni-TS grubu, bu kez Elazığ’daki Fırat Üniversitesi’nde hamsi şenliğine imza attı. Üni-TS tarafından düzenlenen etkinliğe, Çaykaralı olan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu destek oldu. Zorluoğlu, şehirler arası gönül köprüsü kurulması amacıyla düzenlenen şenliğe destek olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Elazığ’ın turizm açısından cazibe merkezi olan Sivrice ilçesinde düzenlenen etkinlikte, üniversiteli gençler önce hamsi ızgara yaptı, ardından da horon ile Karadeniz kültürünü Elazığ’a taşıdı.

Birlikteliği pekiştirmek istiyoruz

Hamsi ve horon şenliğine, öğrenciler ve vatandaş tarafından geniş katılım gösterildi. Fırat Üniversitesi akademisyenleri de etkinliğe eşlik etti. Fırat Üniversitesi Üni-TS grubu Başkanı Ali Yavuz Aslan, etkinlik ile Elazığ- Trabzon arası kültür köprüsü kurmayı hedeflediklerini ifade etti. Aslan, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Biz bu zor günlerde birlikteliği ve kardeşliği pekiştirmek istiyoruz. Bu sene için başlangıç oldu bu etkinliğimiz. Daha güzel ve daha büyük etkinliklerle hem gönül köprüleri, hem kültür köprülerini pekiştirmek istiyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg